Με απειλές και εκβιασμούς βρίσκονται αντιμέτωπα τις τελευταίες μέρες κυβερνητικά στελέχη, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Σπύρος Δανέλλης ο οποίος διεγράφη σήμερα από το Ποτάμι μετά τη στήριξή του στην κυβέρνηση, που ήταν αντίθετη με τη γραμμή του κόμματός του, δέχτηκε απειλές τόσο κατά της ζωής του ίδιου, όσο και της συζύγου και της κόρης του.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» του ραδιοφωνικού σταθμού του News247 ο κ. Δανέλλης έχει επικοινωνήσει με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, από την οποία ζήτησε προστασία για την οικογένειά του, παρουσιάζοντας της μάλιστα και τα σχετικά τεκμήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα έχει δεχθεί επίσης απειλές. Συγκεκριμένα η κ. Παπακώστα έλαβε φακέλους με φωτογραφίες που απεικονίζουν λιωμένα κεφάλια γυναικών με την προειδοποίηση ότι θα της συμβεί το ίδιο αν ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η κ. Παπακώστα έχει στείλει τις φωτογραφίες στον εισαγγελέα.

Ο κ. Κώστας Ζουράρις έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση και έχει επίσης δεχτεί σειρά τηλεφωνημάτων, όπου άγνωστοι απειλούν τη ζωή του.

Στον εισαγγελέα ο άνδρας που συνελήφθη για τις απειλές σε βουλευτές

Στον εισαγγελέα, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, οδηγήθηκε ο άνδρας που συνελήφθη χθες στο βράδυ στο Παγκράτι, για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές για το θέμα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόκειται για 62χρονο πρώην ναυτικό, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Ο 62χρονος ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση στελέχους της αντιπολίτευσης που είδε στο Twitter, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ένα sms που έστειλε σε βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου και είναι μέσα στο πλαίσιο του αυτόφωρου, ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι έστειλε και σε άλλους από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Διευκρινίζεται ότι τα μηνύματα του 62χρονου είναι μόνο λεκτικά και δεν προκύπτει να έχουν σχέση με άλλα που έχουν και εικόνες, με ακραία βία.