Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού είναι ο Σπύρος Δανέλλης, όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα του. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, θέτει εκτός της ΚΟ του κινήματος τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη.

Η εξέλιξη έρχεται μετά την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σε αντίθεση με τη γραμμή του κόμματος.

«Είναι απόφαση του συνεδρίου του Ποταμιού αλλά και την κοινοβουλευτικής ομάδας ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οπότε είναι αυτονόητο ότι ο κος Δανέλλης δεν ανήκει στο Ποτάμι», είπε μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη στον ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας. «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα τεθεί εκτός» κατέληξε.

Σημειώνεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε διαμηνύσει στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.