Έντονο είναι πλέον το παρασκήνιο στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς υπάρχει προβληματισμός για το τι θα πράξουν τελικά στελέχη τους, όταν έρθει στη Βουλή η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

του Μαρίνου Γκασιάμη

Αν και γενικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα δείχνει να είναι «μασιφ», όπως χαρακτηριστικά είπαν στελέχη τους στα πηγαδάκια που υπήρξαν πριν και μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, προβληματίζει έντονα η στάση που θα τηρήσουν οι υπουργοί Βασίλης Κόκκαλης και Έλενα Κουντουρά.

Η ενόχληση από τη μέχρι τώρα ασάφεια στο τι θα πράξουν, φάνηκε και από τον σκωπτικό τρόπο που σχολίασε ο κ. Καμμένος το ταξίδι του κ. Κόκκαλη στην Κίνα και το ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την κ. Κουντουρά.

Οι υπολογισμοί για την επόμενη ημέρα δίνουν και παίρνουν. Το ενδεχόμενο διαγραφής για πολλά στελέχη είναι πλέον προ των πυλών, αν δεν τηρήσουν τις αποφάσεις του κόμματος. Πάντως, από το κλίμα που υπήρχε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, φαίνεται πως η βάση του κόμματος στηρίζει τον κ. Καμμενο.