Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Καμμένος στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών - Η συνολική συνέντευξη Τύπου μετά την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:34
13/01/2019
Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Καμμένος στην κυβέρνηση
23
loading

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Πάνου Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τετ α τετ που είχαν στο Μαξίμου το πρωί.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του είπε πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, να πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

Λέμε «όχι» στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος.

Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».

«Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας «τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα», επαναλαμβάνοντας πως χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Μακεδονία και δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον όρο "Βόρεια Μακεδονία''».

Ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα.

Την Τρίτη, όπως είπε θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας, από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να σώσουμε τη χώρα από την πτώχευση» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μία κακή κουβέντα με τον πρωθυπουργό.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τον Παύλο Χαϊκάλη γιατί, όπως είπε, ενώ ήταν πετυχημένος υπουργός, τον αδίκησε και τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων.

«Ο ΠτΔ είναι πρόσωπο που ενώνει και θα τον επισκεφτώ για να τον ενημερώσω», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Έχω επαφές με άλλους βουλευτές που θα έρθουν κοντά μου», απάντησε στο ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών από τους ΑΝΕΛ. Όπως είπε «ζήτησα από τον πρωθυπουργό να απομακρυνθούν όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην κυρία Κουντουρά και τον κύριο Κόκκαλη είπε «δυο δεν έχουμε εικόνα τι θα κάνουν. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έκανε. Ο κύριος Κόκκαλης, έγινε από τους ΑΝΕΛ, υπουργός, εγώ τον έκανα υπουργό».

Δείτε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:

 • Να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ για τη σημερινή τους παρουσία, να ευχαριστήσω και τα στελέχη των ΑΝΕΛ που βρίσκονται εδώ.
 • Συμφωνήσαμε να ολοκληρώσουμε μια έντιμη συνεργασία τεσσάρων ετών, από διαφορετικούς χώρους.
 • Συνεργαστήκαμε σε επίπεδο των δύο κινημάτων, όχι απλώς σε προσωπικό.
 • Συγκροτήσαμε ένα κίνημα που ξεκίνησε από ένα «όχι», κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του 2ου μνημονίου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε βοηθό του ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας τις θέσεις της ΝΔ και της κυβέρνησης Καραμανλή.
 • Οι ΑΝΕΛ δεν μετριούνται από τον αριθμό των βουλευτών, αλλά από την ψυχή των πολιτών. Ξεκάθαρα μια από τις θέσεις τις οποίες αδιαμφισβήτητα αποφασίσαμε να κρατήσουμε, ήταν να μην παραδώσουμε τον όρο της Μακεδονίας. Και αυτήν καλούμαστε σήμερα να εκτελέσουμε σαν επιταγή και λαϊκή εντολή.
 • Για ακριβώς και μόνο αυτόν τον λόγο ανακοίνωσα ότι αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση την οποία πονάμε, που έδωσε ελπίδα στους Έλληνες και έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Αλλά, και μια κυβέρνηση που εάν της δώσουμε αυτήν τη στιγμή εμπιστοσύνη, είναι σαν να ανατρέπουμε την ψυχή του κινήματος.
 • Οι ΑΝΕΛ είμαστε σαν τη Λερναία Ύδρα. Θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τη λαϊκή εντολή.
 • Λέμε «όχι» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι τουλάχιστον μείνουμε σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Κώστας Ζουράρις, οι υπουργοί και βουλευτές. Αλλά, και υπουργοί που δεν είναι βουλευτές...
 • Στην τελευταία συνάντηση ρώτησα εάν υπάρχουν διαφωνίες και η συντριπτική πλειοψηφία είναι ξεκάθαρη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συμπεριλαμβανομένου του κ. Κόκκαλη. Απούσα ήταν η κυρία Κουντουρά.
 • Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα για το Σινικό Τείχος. Εάν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση με την ψήφο, θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ.
 • Θεωρώ ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, που ο πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσημα, είναι από υπερευαισθησία δική του. Δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει.
 • Η θέση της ΝΔ δεν είναι η θέση των ΑΝΕΛ. Και εδώ πρέπει να θυμίσω στον ελληνικό λαό, ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά θα τη διαπραγματευτεί. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη πλην της Ένωσης Κεντρώων και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη Μακεδονία.
 • Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα.Είναι μεγάλη μου τιμή που διάδοχός μου θα είναι ο ναύαρχος, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης
 • Είμαι περήφανος γιατί σε καμία εκλογή δεν είχα διοριστεί. Στις δημοκρατίες, τα κόμματα και οι πολιτικοί θα πρέπει να ζητούν την ψήφο του λαού.
 • Με άλλα κόμματα μπορούμε να βρούμε κοινές συνισταμένες, αλλά μπροστά είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κάθε μέρα στον χώρο της Δεξιάς έχουμε και από δύο κόμματα. Καλούμε σε συνεργασίες όλους αυτούς που έχουμε κοινές θέσεις. Καλώ όλες τις πατριωτικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας.
 • Το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύω πλέον πως υπάρχει στον χάρτη.
 • Εάν ο κ. Μητσοτάκης βγει και πει ότι θέλει λύση που δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία και ότι δεν θα διαπραγματευτεί, του υπογράφω την πρόταση μομφής.
 • Θα κάνουμε τα πάντα να μπλοκάρουμε με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο τη Συμφωνία των Πρεσπών.
 • Ο κ. Παπαχρηστόπουλος δεν πήρε δημόσια θέση, αλλά είπε ξεκάθαρα ότι θα παραδώσει την έδρα του. Αλλά, τότε τη θέση του θα πάρει ο κ. Κουίκ...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar το ανεκδοτο του αιωνα

  -κ καμμενε τι θα κανετε εαν υλοποιηθει η συμφωνια των πρεσπων?
  -τα παντα ,μεχρι και στους δρομους θα βγω για να το σταματησω..
  -κ καμμενε γιατι οι ανελ δεν παραιτηθηκαν πριν την συμφωνια των πρεσπων μπας και την αποτρεψουν?
  -ε παντα υπαρχουν καποιοι [...] οπως ο τερενς κουικ που ειναι παρτακηδες αλλαζονες εξουσιομανεις....

 2. avatar ti s

  Η Παναγία να φωτίσει και να δυναμώσει όσους από τους 145 δεν θέλουν.
  Εντάξει, από Σέλτσα και Τζάκρη (οι πόντιοι των Γιαννιτσών να την ξαναψηφίσουν και να πάνε Σαλονίκη που είναι κοντά να πίνουν καφέδες) δεν περιμένουμε
  αλλά ο Μιχελογιαννάκης και άλλοι από Κρήτη, Πελοπόννησο όταν σηκώσουν το χέρι να πουν "ναι" να θυμούνται τους Μακεδονομάχους από εκεί και τα λόγια της Τζινίκου ότι "έκαναν τα νιάτα τους έναν σβώλο μακεδονικού χώματος", να φέρουν στα μάτια τους αυτή την εικόνα με αυτό το παλληκάρι εδώ

  https://www.google.com/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.mixanitouxronou.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F07%2Ftelos-agras-2.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.mixanitouxronou.gr%2Ftellos-agras-o-makedonomachos-pou-parakouse-tis-entoles-ke-estise-antartiko-mesa-ston-valto-ton-giannitson-enepnefse-tin-antistasi-otan-voulgari-komitatzides-ton-epiasan-me-prodosia-ke-ton-kremasan%2F&docid=B9NuYQzPva7Z0M&tbnid=7XvUwonIxuJ3kM%3A&vet=10ahUKEwjYkYm76OrfAhVGLewKHW6BBZoQMwg9KAAwAA..i&w=640&h=450&client=firefox-b&bih=618&biw=1366&q=%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%82%20%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF&ved=0ahUKEwjYkYm76OrfAhVGLewKHW6BBZoQMwg9KAAwAA&iact=mrc&uact=8
  και εδώ

  https://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2014/07/Agras-left-Miggas-right.jpg

 3. avatar Ψυχολεηλατης

  Άντε γεια και ψήφο εμπιστοσύνης θα πάρουμε και το κόμμα σου θα διαλύσουμε και θα σε ψεκασουμε χαχαχ

 4. avatar Lxi

  Συγκινητικη παντως η προσπαθεια του Πανουλη να ριξει την κυβερνηση, προκειμενου οι πρωην ομοιδεατες του να γλυτωσουν τις διωξεις και τα δικαστηρια , για την λεηλασια που εκαναν εις βαρος της χωρας και των Ελληνικου λαου. ..!! Οι ΣαμαροΒενιζελοι, ο Αδωνις, ο Σημιτης ,ο Αβραμό και τα αλλα παιδια θα σε ευγνωμωνουν. ..!!

  1. avatar Εύκολα συγκινείσαι

   Θα είσαι καλός(;) χριστιανός.

 5. avatar Ψηρίς

  Τουλάχιστον αυτή είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να ακούσουμε τις μπαρούφες του!
  Τουλάχιστον δεν θα τον ξαναδούμε να φοράει το στρατιωτικό μπουφάν (τρομάρα του)!
  Έπρεπε να είχαμε καταλάβει από το όνομα το ποιόν σου!
  Κάλλιο αργά...
  Στο καλό κε Υπουργέ! Εν δυο, εν δυο...

 6. avatar Κρίτων

  Ο Καμμένος έκανε ότι χρειαζόταν για να περάσει η συμφωνία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Έσπρωξε το αμάξι μέχρι 10 μέτρα πριν τον γκρεμό, μετά ήταν κατηφορικά και πήγε μόνο του. Και μόλις πέσει θα πει "δεν εφταιγα εγώ. Έκανα τα πάντα"

 7. avatar Αλήθειες….

  Όταν ένας άνθρωπος πάθει κομμουνιστικο καρκίνο , είναι πια ώριμος να προδώσει τον τόπο του, τους δικούς του, τους φίλους του, τους γονείς του, κάθε τι που είναι δεμένο με την καρδιά και με το αίσθημα του ανθρώπου. Τότε πια, δεν έχει βούληση για να θέλει. Άλλος, θέλει για λογαριασμό του. Αυτός, απλώς εκτελεί. Δεν έχει δικαίωμα να σκέφτεται και να αποφασίζει. Η σκέψη και ο στοχασμός είναι δικαιώματα του κόμματος. Το κόμμα είναι ο εγκέφαλος και η καρδιά της νέας φυλής των ανθρώπων του Κομμουνισμού. Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές. Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι ‘Έλληνας

  1. avatar Εεεετσι

   +1000000 φίλε μου και λίγα είπες.

 8. avatar Ντιμιτρόφ

  Όλοι καλάρουν μα δεν πιάνουν ψάρια, φωνάζουν την Νοτοπούλου και πιάνει καλαμάρια! Άντε να αδειάζετε την κατεχόμενη Μακεδονία ραγιάδες!

 9. avatar Γιωργος Λεοντιαδης

  οτι και να κανεις εσυ δεν σωνεσαι με τιποτα.

 10. avatar Πετρελεος

  Τελειώνεις Αλέξη με Ryanair θα φύγεις για αχαρτογραφητα μέρη. Φέρτε μας τον Lxi και τον αναρχοαυτονομο.

 11. avatar jim

  πριν δυο μερες ελεγε δεν ειναι απερχομενος υπουργος τωρα εγινε το οτι δεν μπουκαραν ακομα οι τουρκοι ειναι αποριας αξιο..................

 12. avatar FJR 500

  Αυτό αποδεικνύεται γιατί ο Τσίπρας εξασφάλισε τους ψήφους για να περάσει και την συμφωνία των Πρεσπων και έδωσε την δυνατότητα στον συνέταιρο του για ηρωική έξοδο.

 13. avatar Μαζί

  με τα ... εκατομμύρια που τους ψήφισαν!

 14. avatar mnimwn

  Μπράβο Καμμένε πρέπει να μάθουν μερικοί πως τα οικονομικά προβλήματα επιδέχονται διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς , τα ΕΘΝΙΚΑ ποτέεεεεε .

  1. avatar jim

   εισαι βαθια νυχτομενος

  2. avatar καρανίκας πετσίτσης & σια ε.ε.

   κι εγώ το ίδιο πιστεύω σύντροφε κι όλο πίνω
   όλο πίνω
   όλο πίνω
   όλο πίνω
   όλο πίνω
   όλο πίνω,
   γιατί αν δεν πιω κι αν δεν καπνίσω, θα ξυπνήσω!

 15. avatar Τάνις

  Θα δώσει όσους βουλευτές χρειαστεί το τσιπρίδιο προκειμένου να ξεπουλήσουν μαζί την Μακεδονία μας. Όλα τα άλλα είναι απλός σανό.

 16. avatar broyks

  αξιος!

  1. avatar Σε παρακαλώ πολύ!

   ΆΞιος είναι μόνος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

  2. avatar Χαχαχαχαχαχαχααααααα!

   ΟΡΣΕ!

 17. avatar κκε εσωτερικού

  Τις εξηγήσεις σου στο Ειδικό Δικαστήριο, μαζί με τους υπόλοιπους της εγκληματικής οργάνωσης των συριζανελ που κατέλαβε την εξουσία παρανόμως.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει