Για δημιουργία εντυπώσεων κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τις νέες ανακοινώσεις του κόμματος για την παρουσία στρατιωτικών στη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, επανέρχεται διαρκώς σε ένα θέμα το οποίο έχει απαντηθεί και διευκρινιστεί πλήρως από την κυβέρνηση, σχετικά με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε ανακοίνωση του χθες το απόγευμα ο υπεύθυνος Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, βουλευτής Πειραιά και Νησιών, Θ. Δρίτσας, έκανε λόγο για «αδιαμφισβήτητη παρουσία ένοπλων στρατιωτών με στολές παραλλαγής και κόκκινα, πράσινα, μπλε μπερέ σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης».

Ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι «η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ένοπλες στρατιωτικές μονάδες αποτελεί επιλογή η οποία δεν απέχει πλέον πολύ από το να χαρακτηριστεί επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς, που -αν μη τι άλλο- γυρίζει την ελληνική κοινωνία σε αλήστου μνήμης ιστορικές περιόδους».