«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει δικαίωμα να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανική εκκλησία»

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:34
21/12/2018
«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει δικαίωμα να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανική εκκλησία»
2
loading

Στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου Πούτιν παρέχει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων αναφέρει τα εξής:

«Πρώτον: Δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται οι αποφάσεις κανονικού δικαίου. Εξάλλου το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε δικαίωμα να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία, πράγμα που έπραξε μετά από πολυετή και ενδελεχή εξέταση του ζητήματος.

Δεύτερον: Οι αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως έχει αποδείξει η μακραίωνη ιστορία του, λαμβάνονται με πνευματικά και εκκλησιαστικά κριτήρια και όχι με πολιτικά και οικονομικά.

Τρίτον: Ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος και ιδίως οι ορθόδοξες Εκκλησίες οφείλουν να στηρίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην πνευματική αποστολή και έργο του που αποτυπώνονται στην πολυαιώνια προσφορά του προς την ανθρωπότητα»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Λάκης ο εντολέας

    Όλο ανοησίες του Λεβέντη, που το βρήκε το δικαίωμα ο Βαρθολομαίος να αναγνωρίζει αυτοκέφαλες εκκλησίες, όταν τα προηγούμενα χρόνια είχε οριστεί από το πατριαρχείο η εκκλησία της Ουκρανίας να ανήκει στο πατριαρχείο της Ρωσσίας. Ρε ΟΥΣΤ δαιμονισμένοι

  2. avatar με το ενα ποδι στο ταφο

    φιλα το χερι των ναζι παππου....μπας και κερδισεις καμια τους ψηφο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει