Υπέρ του ανασχηματισμού μετά τα μέτρα, επισημαίνοντας πως απαιτούνται διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση, τάχθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

«Δεν μπορεί να συμμετέχουν κάποιοι στην κυβέρνηση και στις δομές του κράτους επειδή είναι ”φίλοι”, αρεστοί ή συντοπίτες. Το κρίσιμο, πάντως, είναι μετά την ψήφιση του πακέτου των μέτρων, η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως κανονική και όχι ως ειδικού σκοπού», τόνισε σε δηλώσεις του στο real.gr.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης» τις απαιτήσεις της τρόικα για τα εργασιακά και ζητά από τον Γ. Βρούτση να μην τα συζητήσει καθόλου, αλλά να τα παραπέμψει ευθέως στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Τόνισε , μάλιστα, ότι ο Φώτης Κουβέλης θα τα απορρίψει, τονίζοντας πως «αυτά τα μέτρα είναι εκτός πεδίου συζήτησης και δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά».

«Οι προτάσεις της τρόικας χαρακτηρίζονται από ιδεολογικές εμμονές, αγκυλώσεις και ιδεοληψίες. Είναι προτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα. Είναι προτάσεις που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και καταστρέφουν τα τελευταία ψήγματα κοινωνικού κράτους», επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.