Νέα συνάντηση θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών καθώς η χθεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία με τη διαφορά, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, να προσδιορίζεται στα 2,5 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση πάντως διαμηνύει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα. «Δεν υπάρχει εμπλοκή, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του επιχειρεί με πολιτική διαπραγμάτευση πλέον να ξεπεράσει τα εμπόδια που βάζουν -εμφανίζοντας σε κάθε συνάντησή τους
με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και νέες απαιτήσεις- οι
εκπρόσωποι των δανειστών μας σε ό,τι αφορά την επικύρωση του πακέτου των
μέτρων.

Αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση, όπου και πάλι δεν επήλθε συμφωνία για το σύνολο των μέτρων, άρχισε «γύρο» τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες κυβερνήσεων ευρωπαϊκών χώρων.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι μέσα σε 24 ώρες (δηλαδή μέχρι σήμερα το απόγευμα) να έχει μιλήσει με τους κ. Χ. Ρομπάι και Ζ. Μπαρόζο, την καγκελάριο Α. Μέρκελ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Μόντι, τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι.