Είναι υποχρέωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών να προτείνουν «μία ολοκληρωμένη πολιτική που δεν περιλαμβάνει μόνο δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία», επισήμανε σε δηλώσεις του πριν από το δείπνο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τόνισε, μάλιστα, πως πρέπει να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης «που προστατεύει την κοινωνική συνοχή και προωθεί διεθνώς πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση γιατί οι αγορές έχουν υπερισχύσει των κρατών και άρα της δημοκρατίας και των πολιτών».

Ειδικά για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που είναι σε προγράμματα προσαρμογής, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να μην είμαστε εργαστήριο λιτότητας αλλά εργαστήριο για αυτό το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης».

«Συναντόμαστε πριν από το δείπνο όλων των ηγετών των σοσιαλιστικών των 27 κομμάτων, οι επικεφαλής των κομμάτων του νότου. Με τον Ιταλό, τον Ισπανό και τον Πορτογάλο συνάδελφο, μοιραζόμαστε κοινά προβλήματα και θέλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες οι οποίες τείνουν προς την κατεύθυνση που σας είπα», είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας, σημείωσε: «Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και υπευθυνότητας γιατί πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση των Ευρωπαϊκών συσχετισμών οι οποίοι εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ δύσκολοι και πρέπει να τους αλλάξουμε προς το καλύτερο».