Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι είναι αποφασισμένος να βάλει σε νέα βάση το πλαίσιο λειτουργίας του ΣΔΟΕ, ώστε και άμεσα αποτελέσματα να έχει στην ολοκλήρωση των ερευνών του και απόλυτη εχεμύθεια για τις περιπτώσεις που χειρίζεται, επανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιάννης Μαυραγάνης.

Εξέφρασε, παράλληλα, τον προβληματισμό του για τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας για πολιτικά πρόσωπα, υποθέσεις των οποίων ερευνά το ΣΔΟΕ.

Αφορμή για τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, που τόνισε ότι δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να λειτουργήσει με αυτές τις διαρροές και με φακέλους που χρονίζουν στα συρτάρια του ΣΔΟΕ και αφήνουν σοβαρά ερωτηματικά για το πώς εξετάζονται αυτές οι υποθέσεις.

«Βεβαίως, υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για τις έρευνες του ΣΔΟΕ, σε σχέση με τα πολιτικά και μη πρόσωπα. Αν εξαιρέσουμε τις υποθέσεις που έχουν επιληφθεί οι εισαγγελικές έρευνες, οι υπόλοιπες που υπάρχουν μετά από καταγγελίες, θα πρέπει να αξιολογούνται αν υπάρχουν σοβαρά εχέγγυα και να μην είναι χρονοβόρος η διαδικασία. Από τη στιγμή που ανέλαβα, προτεραιότητα μου είναι να δω πώς κινείται το πλαίσιο των καταγγελιών» σχολίασε ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε: «Δεν σημαίνει ότι, όταν γίνεται μια καταγγελία, το ερευνώμενο πρόσωπο είναι κατά τεκμήριο φοροφυγάς. Όσο διαρκεί η έρευνα, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας».

Όπως αανφέρει το ΑΜΠΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε τις χθεσινές του δηλώσεις ότι όλες οι υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα και, μόλις ολοκληρωθεί, η έρευνα θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής.

«Σε αυτό το κομμάτι, θα χυθεί άπλετο φως. Τονίζω, όταν κάποιος ερευνάται από το ΣΔΟΕ, δεν σημαίνει ότι διέπραξε αδίκημα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», κατέληξε ο κ. Μαυραγάνης.