Για συνάντηση ενημερωτική, όπου έγινε διεξοδική συζήτηση και παρουσίαση των μέτρων του πακέτου των 13,5 δισ. ευρώ, έκαναν λόγο πηγές της Ιπποκράτους, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι αυτά τα μέτρα «δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμα με την τρόικα» και ανέφεραν ότι την πρόταση αυτά θα την παρουσιάσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου, στην αυριανή συνεδρίαση του Euroworking Group.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά τη συνάντηση ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις επί των μέτρων, ενώ υπογράμμιζαν ότι «απ’ ό, τι φαίνεται δεν υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο».

Ωστόσο, χαρακτήριζαν σημαντικό το γεγονός ότι τα αναπηρικά επιδόματα έχουν εξαιρεθεί από το πακέτο μέτρων και σημείωναν πως «όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη σύσκεψη των αρχηγών».

Στη σημερινή σύσκεψη με τον κ. Στουρνάρα συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και οι: Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών κατά το προηγούμενο διάστημα.