Σε σύσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά» μίλησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «απ’ ό,τι μαθαίνουμε, η κυβέρνηση ανάμεσα στα πολλά αντιλαϊκά σενάρια, αυτό που συζητάει τώρα, είναι να υπάρξει μερική περικοπή των συντάξεων και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν έναν χρόνο νωρίτερα οι ψηφισμένες μειώσεις στο αφορολόγητο»

«Σε κάθε περίπτωση τα παζάρια της κυβέρνησης με τα επιτελεία της Κομισιόν, τα οποία θέτουν στο λαό το «δίλημμα» από ποια τσέπη θα συνεχίσει να του τα παίρνει, για να ανακάμψει το κεφάλαιο, έχουν έναν απαράβατο όρο: Να μην κινδυνεύσουν τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα και οι άλλοι αντιλαϊκοί όροι που περιγράφουν τα μνημόνια» τόνισε.

«Τα περί κοινωνικής δικαιοσύνης και στήριξης των αδυνάτων είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα, απλά συνθήματα για τις ομιλίες των κυβερνητικών στελεχών που συνεχίζουν την κοροϊδία των λεγόμενων “αντιμέτρων”, πρόσθεσε, αναφέροντας στη συνέχεια «τα μόνα βέβαια “αντίμετρα” που παραμένουν άθιχτα, είναι τα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρηματικών κερδών, όπως η μείωση της φορολογίας για τους ομίλους και η επιδότησή τους μέχρι και 100% των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων εργαζομένων».

«Αυτά είναι τα μέτρα που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτά τα μέτρα εγκαλεί τη ΝΔ, αν θα τα ψηφίσει. Εννοείται πως η ΝΔ και με τα δύο χέρια θα ψηφίσει τα μέτρα ελάφρυνσης του κεφαλαίου, άλλωστε πολλά απ΄ αυτά είναι και δικές της προτάσεις» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τόνισε ότι «οι γονυκλισίες του κ. Τσίπρα, μπροστά στην αμαρτωλή γερμανική σοσιαλδημοκρατία σήμερα από το Βερολίνο, είναι αποκαλυπτικές. Όχι μόνο δείχνουν την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον θανάσιμο εναγκαλισμό του με τους συνεργάτες της Μέρκελ, όλους αυτούς δηλαδή που με τις πολιτικές τους θεριεύουν την ακροδεξιά και τον φασισμό».

Είπε ότι «η συνταγματική αναθεώρηση είναι άλλη μια “δουλειά” που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και την εδραίωση της εξουσίας του» προσθέτοντας ότι «πέρα από τη “δικαίωση” των μνημονίων, ο κ. Τσίπρας τώρα αναλαμβάνει να αναπαλαιώσει το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, απέναντι στο οποίο υπάρχει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Επισήμανε ότι «όλα τα υπόλοιπα, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας που επιστρατεύει, για να σερβίρει την πρότασή του, είναι απλώς το περιτύλιγμα, που όμως δεν μπορεί να κρύψει το αντιδραστικό περιεχόμενο συνολικά του Συντάγματος, το οποίο στο πλαίσιο της σημερινής εξουσίας του κεφαλαίου, ούτε προοδευτικό ούτε δημοκρατικό μπορεί να γίνει».

Αναφέρθηκε ακόμα στην επιδίωξη για μονιμότερες, σταθερά αντιλαϊκές, αστικές κυβερνήσεις συνεργασίας «και για να μοιράζεται σε περισσότερα από ένα αστικά κόμματα η ευθύνη της αντιλαϊκής πολιτικής -πράγμα που μπορούν να το εξασφαλίσουν και με την απλή αναλογική- αλλά και για να μπορεί αυτή να υλοποιείται απρόσκοπτα χωρίς εμπόδια, κενά και παρεμβολές».

«Αυτό επιδιώκουν με την πρότασή τους για την εκλογή του ΠτΔ και τη λεγόμενη εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας» σημείωσε.

«Όσο το κεφάλαιο χρειάζεται σταθερότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του, η εργατική τάξη, ο λαός, πρέπει με την πάλη τους, να επιδιώκουν το αντίθετο, για να καθυστερούν, να βάζουν εμπόδια στο δρόμο αυτό, να φτιάχνουν δηλαδή τα ρυάκια που θα οδηγούν στο ποτάμι, που θα μας βγάλει στη θάλασσα των ριζικών αλλαγών» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Χαρακτήρισε «πρόκληση» το να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, όταν στους χώρους δουλειάς οργιάζει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός, όταν η συμμετοχή σε μια απεργία πολλές φορές ισοδυναμεί με απόλυση, ενώ «η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς ότι, αυτή η κυβέρνηση, δίπλα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, έβαλε με το νόμο της επιπλέον εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά καν να ψελλίσει το υπερώριμο αίτημα του διαχωρισμού Κράτους -Εκκλησίας.

«Ο αγώνας του λαού -και όχι οι δήθεν αλλαγές απ’ τα πάνω- είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να κατοχυρώσει τα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα, σε μια πορεία σύγκρουσης μ’ ένα σάπιο σύστημα, που ούτε διορθώνεται, ούτε εξυγιαίνεται» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ αναφέροντας «μπορούμε να πάμε μπροστά, μπορούμε να κάνουμε πολλά, μόνο με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με ένα πολύ πιο ισχυρό εργατικό-λαϊκό κίνημα, με μια δυνατή αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή συμμαχία» πληθαίνοντας τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σύγχρονων δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων και θέτοντας «μπροστά, σε πρώτο πλάνο, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας».

«Όλα αυτά μετριούνται με έναν βασικό δείκτη: Το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, ακριβώς γιατί είναι η αποφασισμένη δύναμη να μην εγκαταλείψει ποτέ τη θέση της στην εμπροσθοφυλακή των εργατικών και νεανικών αγώνων» κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.

(φωτογραφία αρχείου)