Τη στήριξη της ΝΔ στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, αλλά και την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε «τα μέτρα να έχουν μια προμετωπίδα: τη λέξη δικαιοσύνη» εξέφρασε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής», ότι τα μέτρα «θα έχουν το τεκμήριο της δικαιοσύνης, σε όλα τα επίπεδα» και ότι «θα πληρώνουν οι ισχυροί και όχι οι ανίσχυροι», προσθέτοντας ότι «με αυτό το τεκμήριο, ακόμη και σκληρά μέτρα, όχι μόνο θα γίνουν ανεκτά από την κοινωνία, αλλά θα βοηθηθούν και από το ελληνικό κοινοβούλιο και τους βουλευτές». Επεσήμανε ότι δύο αλλεπάλληλες εκλογές έδειξαν ότι «η λύση είναι ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ και όχι στα αχαρτογράφητα νερά της χρεοκοπίας» και προσέθεσε ότι το κοινοβούλιο και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι «απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την κρισιμότητα της κατάστασης». «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε» πρόσθεσε.

«Εμείς από την μεριά του κόμματος θα κάνουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε το κυβερνητικό έργο, να βγάλουμε την Ελλάδα σε γαλήνια νερά, στο ξέφωτο της ανάπτυξης» σημείωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι τα προβλήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνουν ότι η Ε.Ε. πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ομοσπονδοποίησής της και επεσήμανε ότι Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται «στο κλαμπ των ισχυρών», όταν θα γίνουν οι μεγάλες αλλαγές.

«’Άλλωστε, αυτά που συμβαίνουν τώρα με τις τελευταίες δηλώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μας δίνουν το μήνυμα ότι η προσπάθεια που κάνουμε ως έθνος και ως κράτος δε θα πάνε χαμένες».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου επεσήμανε ότι «η πατρίδα μας περνά δύσκολες ώρες» και ότι είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κυβερνητικού έργου από τα κόμματα.

«Υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας μεταξύ τριών διαφορετικών κομμάτων. Είναι παρά πολύ σημαντικό ότι τα κόμματα στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατόν και με το μικρότερο δυνατόν κοινωνικό κόστος να ξεπεράσουμε την κρίση» δήλωσε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε:

«Είμαι σίγουρος ότι στις μάχες που έχουμε μπροστά μας θα είμαστε μαζί. Η στήριξη της ΝΔ είναι δεδομένη και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα. ‘Άλλωστε, οι μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το επιβεβαιώνουν αυτό».