Να ανοίξει το θέμα της επιμήκυνσης στην σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου ελπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά με κυβερνητικούς αξιωματούχους να δηλώνουν στο newsbeast.gr ότι αυτός είναι και ο λόγος εντατικοποίησης των διεθνών επαφών του Α. Σαμαρά.

Οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για θετικά μηνύματα «αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να πείσει ότι μπορεί να περάσει και να εφαρμόσει το νέο πακέτο μέτρων».

Βέβαια όλοι δείχνουν τους πρώτους μήνες του 2013 για την όποια ουσιαστική εξέλιξη και ευελπιστούν ότι μέχρι τότε η κρίση δεν θα έχει σαρώσει την Ισπανία και την Ιταλία αφήνοντας στην άκρη -και στην τύχη του- το ελληνικό πρόβλημα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση Σαμαρά κυριολεκτικά «τρέχει» ελπίζοντας να προλάβει τις εξελίξεις .

Υπό αυτές τις συνθήκες το νέο πακέτο μέτρων θα περάσει με συνοπτικές διαδικασίες διακινδυνεύοντας να προκαλέσει δυσθυμία έως και αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των συμμαχικών κομμάτων.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής διαδικασία με την οποία θα περάσουν τα μέτρα από την Βουλή αλλά πάντως αναζητείτε τρόπος να αποφευχθούν οι μακρές και επίπονες ψηφοφορίες οι οποίες θα σε μεγάλο βαθμό είναι απρόβλεπτες ειδικά σε αυτή την συγκυρία με τους βουλευτές να σκέπτονται την αντίδραση των ψηφοφόρων τους.

Μία σκέψη είναι το βασικό πακέτο να περάσει στο κείμενο του προϋπολογισμού και να καταρτιστούν ξεχωριστά νομοσχέδια για ζητήματα που χρειάζονται ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις όπως οι αποκρατικοποιήσεις κλπ.