«H Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια»

Η Α. Διαμαντοπούλου καταγγέλλει το «πολεμικό κλίμα» εναντίον της χώρας μας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:28
02/09/2012
«H Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια»
13
loading

Την «πολεμική ατμόσφαιρα» που δημιουργεί η υπερπαραγωγή δηλώσεων κατά της Ελλάδας, καταγγέλλει η Ελληνίδα πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος της Ευρωπαικής Ενωσης, Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνεντεύξεις της στα φύλλα του Σαββατοκύριακου, δύο αυστριακών εφημερίδων, της «Ντι Πρέσε» και «Ντερ Στάνταρντ», αναφερόμενη συγχρόνως διεξοδικά, στις εξελίξεις στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια και τις προοπτικές για το μέλλον.

Τις συνεντεύξεις, η Ελληνίδα πολιτικός παραχώρησε με την ευκαιρία της συμμετοχής της (και της εισήγησής της), τις προηγούμενες ημέρες, στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αλπμπαχ», στο ορεινό θέρετρο Αλπμπαχ του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, του οποίου οι εργασίες, με το γενικό θέμα «Προσδοκίες: Το μέλλον της νεολαίας» ολοκληρώθηκαν χθες και σε αυτές πήραν μέρος εκατοντάδες προσωπικότητες της πολιτικής, της οικονομίας και της επιστήμης από 50 χώρες, συζητώντας ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας.

Οπως καταγγέλλει η κ. Διαμαντοπούλου στη συνέντευξη στην εφημερίδα «Ντι Πρέσε», από το καλοκαίρι του 2010, ακούγονται δεκάδες δηλώσεις πολιτικών, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για την Ελλάδα, ο καθένας εμφανίζεται ως ειδικός που κάτι πρέπει να πει για το μέλλον της χώρας, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό μεγάλες αντιδράσεις στις αγορές και σε άλλες χώρες και δημιουργώντας με αυτή την υπερπαραγωγή δηλώσεων μια πολεμική ατμόσφαιρα.
Συγχρόνως δηλώνει πεπεισμένη πως η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα των δανείων -- γιατί πρόκειται για θέμα εθνικής υπερηφάνειας -- σημειώνοντας πως για το σκοπό αυτό χρειάζεται αέρα για να αναπνεύσει και για να παράγει, ενώ αποσαφηνίζει πως η ελληνική κυβέρνηση ζητά περισσότερο χρόνο και όχι περισσότερα χρήματα.

Είναι επίσης πεπεισμένη, πως η Ελλάδα θα είναι σε πέντε χρόνια ακόμη μέλος της Ευρωζώνης, καθώς, όταν φύγει μια χώρα από το ευρώ, δεν είναι πλέον σίγουρο ότι η Νομισματική Ενωση θα εξακολουθεί να υπάρχει σε πέντε χρόνια με αυτή τη μορφή και όταν ανοίξει η πόρτα και αποχωρήσει η πρώτη χώρα, κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος.

Τώρα ζητείται να αλλάξουν όλα σε μια νύκτα, κάτι που δεν είναι απλό, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, όπως, στις προθέσεις των νέων -- που σε ποσοστό 85% ήθελαν πριν τρία χρόνια μια θέση στο δημόσιο και σήμερα το ποσοστό έχει περιοριστεί στο 5% -- μέσα σε 24 μήνες έχουν ψηφιστεί 248 νόμοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται κατά 30% λιγότερο από την εποχή πριν την κρίση, αλλά βέβαια δεν είναι δυνατό μια χώρα να αλλάξει εκ θεμελίων μέσα σε δύο χρόνια.

Η ίδια δέχεται, πως από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε αντιμέτωπη με την κρίση χάθηκε στην αρχή πολύς χρόνος καθώς δεν εφάρμοσε έγκαιρα, δηλαδή από το Μάιο του 2010, τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο και αυτό μπορεί να μην είχε ανατρέψει την κατάσταση, καθώς χρειαζόταν αλλαγή της ελληνικής νοοτροπίας, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», η πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος της ΕΕ, αναφερόμενη αρχικά στα διάφορα σενάρια και τις απειλές που εκτοξεύονται σε βάρος της Ελλάδας, τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατανοούν μεν πολύ καλά την κατάσταση, ωστόσο ενεργούν με γνώμονα κυρίως το εθνικό τους συμφέρον και λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν άλλες χώρες, έχοντας όμως στο μυαλό τους το κλίμα στη δική τους χώρα.

Παραπέμποντας στην πρόσφατη πρόταση του Αυστριακού αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ -- για αποπομπή απείθαρχων χωρών από την Ευρωζώνη - ο οποίος μετά από δική της παρέμβαση αναγκάσθηκε να διευκρινίσει πως δεν εννοούσε την Ελλάδα, επισημαίνει πως γνώμονας του σίγουρα ήταν η αντίληψη που κυριαρχεί στην Αυστρία ότι «εμείς δουλεύουμε σκληρά, έχουμε μια υγιή οικονομία και τώρα δίνουμε τα χρήματά τους στους αναθεματισμένους Έλληνες, που δεν πληρώνουν φόρους και σπαταλούν τα χρήματά μας».

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα κυριαρχεί η αντίστροφη αντίληψη, ότι δηλαδή οι Ευρωπαίοι πρέπει να μισούν τους Έλληνες, καθώς επιβάλλουν συνεχώς μειώσεις μισθών και συντάξεων και παρόλα αυτά η κατάσταση επιδεινώνεται, με το χάσμα, μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών, αλλά και μεταξύ των χωρών, να αυξάνεται συνεχώς.

Η κ. Διαμαντοπούλου παραδέχεται ότι από ελληνικής πλευράς έχουν γίνει τεράστια λάθη, όχι μόνον τα τελευταία δύο, τρία χρόνια, αλλά εδώ και δεκαετίες, πρέπει όμως να τεθεί το ερώτημα αν θα πρέπει για αυτό να τιμωρηθεί τώρα ολόκληρος ο ελληνικός λαός.Η κ. Διαμαντοπούλου εκφράζει την ανησυχία της για τα σενάρια ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιώντας πως θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, ενώ υπενθυμίζει ότι οι γειτονικές χώρες της Ελλάδας και κυρίως η Τουρκία, αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα η ιστορία έχει δείξει ότι όταν η Τουρκία έχει προβλήματα, αυτά επεκτείνονται σε όλο το Αιγαίο και άρα η Ελλάδα είναι στη ζώνη του πυρός, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar anagno

  η ελλαδα δεν προκειτε ποτε να ξεπληρωσει τα δανεια και το σιγουρο ειναι οτι αν οι ελληνες πατριωτες δεν παρουν τα οπλα και την κατασταση στα χερια τους ολα τα ελληνοπουλα θα πεθαινουν της πεινας και ηελλαδα θα γινει αποικια με οτι αυτο συνεπαγετε

 2. avatar Tsouxtra

  Αφ' ενός ως τι ...δίνει συνεντεύξεις και μιλά εξ' ονόματος της Ελλάδας, αφ' ετέρου...τι δουλειά κάνει τώρα η Αννούλα ?

 3. avatar Duke

  Μη μιλάς εσύ.

 4. avatar Sotiris

  Πρώην "εκλεκτή" και νυν "................." η Ελλάδα το τι θα κάνει είναι δικό της θέμα, και, ουδόλως σε αφορά.
  Είναι θέμα του λαού της που σιγά σιγά αρχίζει και ξυπνάει μετά τα τόσα εθνικά εγκλήματά σας !
  Ουδείς σε εξουσιοδότησε πλέον να μιλάς για τη χώρα μας, και επί τέλους κατάλαβέ το.
  Είσαι επιεικώς ανεπιθύμιτη.
  Είσαι από τους σοβαρότατους συντελεστές της κατάντιας και του εξευτελισμού της χώρας μας.
  Εσύ φρόντισε να αποπληρώσεις τα τεράστια χρέη σου στην Ελλάδα, γιατί ....... κοντά σου είμαστε ! ξέρεις ..... θα την τακτοποιήσουμε και την πλήρη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης από τους ..... συμπαίκτες σου.

 5. avatar komnenos

  Ξενη ειναι η γυναικα μαλλον παιδια,δεν ειναι απο δω...μπα κ καμμια σχεση με το πασοκ η κοπελα!!!!ΥΠΟΥΡΓΟΣ???απαπα οχι καλε η γυναικα, δεν κυβερνησε ουτε αυτη εδω.....

 6. avatar theodoros kyr.

  καποτε αυτη η κυρια μαζι με την παρεα της ελπιζω να δικαστει και να τιμωρηθει για αυτα που επραξε ως υπουργος

 7. avatar Georgios Syriotis

  Λάθος μαζί τα φάγαμε. Μαϊμού τα πάντα, επιδοτήσεις συντάξεις, επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, πλασματικές υπερωρίες, εκτός έδρας, όλα μαϊμού.

 8. avatar john SILK

  ΆΣΕ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΕΓΏ ΈΧΩ ΚΆΤΙ ΨΗΛΆ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΟΣΤΡΩΜΑ ,ΚΎΡΙΑ MOOUOUOUOUOUOUOU

 9. avatar Κατερινα

  εχεις το θρασος και μιλας ακομα? ντροπη σου

 10. avatar pikramenos

  εσυ και το σινάφι σου μας φέρατε εδώ που είμαστε σήμερα.. δεν εχεις το δικαιωμα πλεον να μιλάς... για αυτο μην μας εξαγριώνεις

 11. avatar meteoriths

  ΕΣΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ , ΟΞΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  1. avatar ikariotis

   από την μια δεν ξέρουν τη ν α πούνε και από την άλλη όταν ανοίγουν το στόμα τους λένε αρλουμπες..φυσικα και θελετε η Ελλαδα να πληρωσει τα χρεη της..απο την δικια σας τσεπη θα βγουνε?απο εμας θα τα παρετε....η γιαγια μου ελεγε σε ξενο κ..{πωπο} χιλιες ξυλιες...

 12. avatar doulikosellinas

  Θες βα χρεοκοπησουμε, να γινουμε αλβανία του χοτζα.Αυτο θα συμβει αν παμε στη δραχμή

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει