Την άποψη ότι τα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που επιβάλλονται σε μία ταλαιπωρημένη κοινωνία θα οδηγήσουν μαθηματικά σε κοινωνική λεηλασία καθώς ρίχνουν κι άλλο «λάδι στη φωτιά» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Α. Τσίπρας δήλωσε ότι, με αυτά τα πρωτοφανή μέτρα, στο τέλος του χρόνου το ΑΕΠ της χώρας θα έχει μείωση 30 μονάδων, μία ύφεση που μοιάζει με τις συνέπειες μια πολεμικής καταστροφής . Όσον αφορά στην υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά: «αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο».

«Ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα, που τελικά θα οδηγήσουν την χώρα σε εργασιακό και κοινωνικό κραχ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά για «επίθεση γοητείας» στην Άγκελα Μέρκελ και είπε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και η Γερμανία βλέπουν με αρνητικό μάτι τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντα τους.