Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τη ζημιά που προκαλούν σε βάρος του Δημοσίου, από δόλο ή βαριά αμέλεια, όπως προβλέπει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, με την οποία υπενθυμίζει ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 3528/2007 περί αστικής ευθύνης υπαλλήλων:

-Ο υπάλληλος ευθύνεται έναντι του Δημοσίου για κάθε ζημιά την οποία προξένησε σε αυτό από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ο υπάλληλος ευθύνεται επίσης για την αποζημίωση την οποία κατέβαλε το Δημόσιο σε τρίτους για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, εφόσον οφείλονται σε δόλο ή βαρεία αμέλεια. Ο υπάλληλος δεν ευθύνεται έναντι των τρίτων για τις ανωτέρω πράξεις ή παραλείψεις του.

-Σε περίπτωση δόλου του υπαλλήλου, αυτός παραπέμπεται υποχρεωτικώς στο Ελεγκτικό Συνέδριο Σε περίπτωση βαρείας αμέλειας, αν ο υπάλληλος παραπεμφθεί, το Ελεγκτικό Συνέδριο, εκτιμώντας τις ειδικές περιστάσεις, μπορεί να καταλογίσει σε αυτόν μέρος μόνο της ζημιάς που επήλθε στο Δημόσιο ή της αποζημίωσης που το τελευταίο υποχρεώθηκε να καταβάλει».