Ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της Νέας Δημοκρατίας στην Κεντροαριστερά, σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στο news 24/7, διαχωρίζοντας, ωστόσο, τα πρόσωπα τα οποία, όπως είπε, υπήρξαν «υβριστές της ΝΔ».

Ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι στόχος της ΝΔ είναι να πετύχει αυτοδυναμία, σημειώνοντας ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης, πιστός στις παραδόσεις του κόμματος, είπε ότι θα κάνει άνοιγμα στην Κεντροαριστερά. Η ΝΔ δεν πρέπει να περιχαρακώνεται. Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής είχαν κάνει ανοίγματα. Αλλά δεν μπορεί να είναι μεταξύ αυτών που θα συνεργαστούν με τη ΝΔ υβριστές αυτής της περιόδου. Δεν θέλω να μηδενίσω τίποτα, αλλά δεν μπορεί να βρεθούν μαζί μας υπουργοί του “λεφτά υπάρχουν”. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο μας. Δεν βοηθά να κοιτάζουμε πίσω. Όλοι ξέρουμε τι έκανε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα. Το ΚΙΝΑΛ δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του. Η Φώφη Γεννηματά πατά σε δύο βάρκες».

Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο βουλευτής Σερρών τις απέδωσε, όπως γράφει η ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού 24/7, στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «Είναι μία γραφική συζήτηση που ξεκινά από το ΠΑΣΟΚ. Σε ένα συγκλίνουν το παλιό και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, στο μίσος τους προς τον Κώστα Καραμανλή. Στοχοποιούν τον πρώην πρωθυπουργό για την περίοδο 2004-2009, ενώ τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε το θέμα με τη δήλωσή του στη ΔΕΘ. Είναι μία καφενειακή συζήτηση αυτή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καταφέρει να συγκινήσει το εκλογικό ακροατήριο. Βλέπουμε και στην κυβέρνηση στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ένα τεράστιο ακροατήριο που συγκινούνταν από τον Ανδρέα έχει πάει στον Αλέξη, που προσπαθεί να εγκαταλείψει τον Τσε Γκεβάρα για να παίξει τον σοσιαλδημοκράτη. Το ΚΙΝΑΛ, λοιπόν, έχει τεράστιο πρόβλημα» πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέλος, σχολιάζοντας όσα λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο κ. Καραμανλής σχολίασε ότι «είναι αστείο να λέει ο κ. Καμμένος ότι αυτός είναι η Νέα Δημοκρατία» ενώ, αναφερόμενος στον Πρόεδρο Δημοκρατίας και την τυχόν επανεκλογή του, εκτίμησε: «Έχω την εντύπωση ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι έχει άψογη θεσμική συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ποιο θα είναι το κλίμα της εποχής εκείνης. Είναι δύσκολο να μπούμε σε προεδρολογία από τώρα».