Κρίση ηγεσίας στην Ευρώπη, η οποία μάλιστα βαθαίνει, «βλέπει» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στην «εντεινόμενη αδυναμία της ΕΕ να αντιμετωπίσει με τρόπο ευρωπαϊκό το προσφυγικό.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «PolitikPress», την εβδομαδιαία έντυπη έκδοση της ιστοσελίδας Politik.gr, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο προσφυγικό και την αδυναμία της ΕΕ να δώσει απαντήσεις, τονίζοντας ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο στο θέμα αυτό, με τις ακραίες φωνές της λαϊκίστικης, αντιευρωπαϊκής Δεξιάς και άκρας Δεξιάς να μπλοκάρουν τις ευρωπαϊκές λύσεις.

«Οι ακραίες φωνές της άκρας Δεξιάς, που μπλοκάρουν τις ευρωπαϊκές λύσεις, αυξάνονται κι αυτό είναι κακό όχι μόνο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά κακό και για την Ελλάδα, που είναι κύρια χώρα υποδοχής» υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής και σημειώνει ότι «η εντεινόμενη αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει με τρόπο ευρωπαϊκό το προσφυγικό -ενωμένη, με αλληλεγγύη και σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες- αποδεικνύει ότι έχουμε μια κρίση ηγεσίας στην Ευρώπη, η οποία βαθαίνει».

Όπως τονίζει, τέλος, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξε: «Το να δίνονται ευρωπαϊκές απαντήσεις στο προσφυγικό, με αναλογική κατανομή των προσφύγων, με δίκαιη και λειτουργική αλλαγή της Συνθήκης του Δουβλίνου, θα έπρεπε να είναι κοινή εθνική γραμμή ανεξαρτήτως κομμάτων. Και δυστυχώς δεν είναι».