Να προλάβει και άλλα φαινόμενα Νικολόπουλου σπεύδει το Μαξίμου με τον Α. Σαμαρά να διαμηνύει στα μέλη της κυβέρνησης ότι «αυτή τη φορά οι υπουργικές καρέκλες είναι ηλεκτρικές και για δυνατές προσωπικότητες». «Όλοι πρέπει να ξεχάσουμε το πολιτικό προσωπικό κόστος.

Οι συγκρούσεις θα είναι συνεχείς και κανείς δεν μπορεί να δειλιάσει εν μέσω μάχης γιατί διακυβεύεται η συλλογική προσπάθεια διάσωσης της χώρας» τονίζει στο newsbeast.gr κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας.

Πάντως και παρά τους χθεσινούς υψηλούς τόνους το Μαξίμου προσπαθεί τώρα να κλείσει την υπόθεση Νικολόπουλου μη θέλοντας όπως σημειώνεται να τραυματιστεί η κυβερνητική συνοχή και αξιοπιστία.

Στο παρασκήνιο βέβαια τα μηνύματα που έλαβε ο πρώην υφυπουργός ήταν ιδιαίτερα σκληρά με αιχμές περί λιποταξίας που κάνει απαγορευτική την οποιαδήποτε σκέψη για μελλοντική αξιοποίηση σε κομματικά ή κυβερνητικά πόστα.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος επιμένει ότι τα εργασιακά είναι και θα παραμείνουν εκτός διαπραγματευτικής ατζέντας με την τρόικα και συμπληρώνει ότι υπ αυτές τις συνθήκες η παραμονή του στην κυβέρνηση μόνο κακό θα προκαλούσε καθώς ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ανατρέξει στις δηλώσεις του ως τομεάρχη της ΝΔ που υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση των εργασιακών.

Αυτό είναι και το κύριο επιχείρημα του κ. Νικολόπουλου στην 3σελιδη επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό στην οποία περιλαμβάνεται και το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεων.