Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης ότι θεωρεί ότι είναι αναγκαίο οι Ελληνες να πληρώνουν τους φόρους τους για να ανακάμψει η χώρα.

«Θεωρώ ότι η πληρωμή των φόρων από τους φορολογούμενους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δικτύου.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκάλεσε την οργή της ελληνικής κοινής γνώμης, του Τύπου και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας δηλώνοντας στην εφημερίδα The Guardian στις 25 Μαΐου ότι οι Ελληνες οφείλουν «να αλληλοβοηθηθούν πληρώνοντας τους φόρους τους». Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν «πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σχετικά με τη σωτηρία του ευρώ, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως χρειάζεται δράση σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ, αναφέρθηκε και στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τονίζοντας πως θα είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

«Η κατασκευή της ευρωζώνης πήρε χρόνο και παραμένει υπό κατασκευή», είπε.
 
Δείτε το βίντεο