Επείγον ζήτημα χαρακτήρισε την κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ και γενικότερα ολόκληρου του συστήματος Υγείας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μετά την συνάντηση που είχε στον Περισσό με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Και συνέχισε: «Κινδυνεύει να καταβαραθρωθεί η παροχή στο τομέα Υγείας, πολύ περισσότερο που έχουμε έναν αυξημένο αριθμό οικογενειών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

Παράλληλα, η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι διευρύνεται ο αριθμός των οικογενειών, που έχουν ανάγκη από την προστασία του δημοσίου συστήματος Υγείας, που «δυστυχώς σε λίγο θα είναι ημι-δημόσιο, ημι-ιδιωτικό».

Ακόμη η κα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει βασικά αιτήματα των γιατρών και για την βελτίωση των αποδοχών τους, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την πάγια θέση του κόμματος για «πάγια και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στον δημόσιο τομέα».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι τα προβλήματα και οι ελλείψεις θα οδηγήσουν και σε νέα επίθεση στους γιατρούς, που μπορεί να τους οδηγήσει τα επόμενα χρόνια να δουλεύουν και με «μπλοκάκι», ιδιαίτερα τους νεότερους, τους ειδικευόμενους και αυτούς που αναζητούν δουλειά για πρώτη φορά.

Από την μεριά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας είπε ότι «ο ΕΟΠΠΥ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και θα συμπαρασύρει όλα τα νοσοκομεία της χώρας -το είδαμε στην Αλεξανδρούπολη και στην Πτολεμαΐδα- που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την τροφή των ασθενών τους και αυτά τα ζητήματα δεν παίρνουν καμία αναβολή».