Ολοκληρώθηκε η προπαρασκευαστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Λ. Κατσέλη καθώς και των υφυπουργών Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ασφαλιστικό και το εργασιακό, με αφορμή και τις τελευταίες αναφορές του επικαιροποιημένου μνημονίου για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό το 2011.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η κυβέρνηση στηρίζει- είναι υπέρ- των κλαδικών συμβάσεων και αυτές θα συνεχίσουν να υπερισχύουν των επιχειρησιακών, ενώ για το ασφαλιστικό τονίζεται ότι δεν υπάρχει θέμα νέου ασφαλιστικού.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση από την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για τον επενδυτικό νόμο, τα προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να αντιμετωπισθεί η ακρίβεια.

Την ερχόμενη Τετάρτη στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα παρουσιάσει η ΓΣΕΕ τις θέσεις της και τα αιτήματά της για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ανεργία, την ακρίβεια και τις εργασιακές σχέσεις, ενόψει των εξαγγελιών της κυβέρνησης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.