Την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Aδριανούπολης έχρισε ως απόλυτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας η Μαρία Σπυράκη. Με την εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ήταν ράθυμος όταν έκανε λόγο για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο.

Ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ ζητά από τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει στη χώρα μας η συμμετοχή της στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να γυρίσουν το συντομότερο από την Τουρκία οι δύο αξιωματικοί στις οικογένειές τους και στην Ελλάδα.

Σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα της εξ αρχής δεν θεώρησε ότι αυτό που συνέβη στον Έβρο είναι ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο και πορεύτηκε με αυτόν τον γνώμονα. «Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα μετ’ επιτάσεως στις ΗΠΑ, αλλά και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», σημείωσε.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη, παρέπεμψε στην κυβέρνηση σημειώνοντας, πάντως, ότι το ζήτημα «απηχεί τη συνολική ατμόσφαιρα που επικρατεί στις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας». Εξάλλου, τόνισε ακόμη ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων.

«Όχι» Μητσοτάκη σε Γεννηματά

Η κ. Σπυράκη γνωστοποίησε ότι σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Φώφη Γεννηματά, για την πρότασή της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. «Η θέση του είναι ότι δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση καθώς απαιτούνται ευρείες συναινέσεις που δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η πρόταση της ΝΔ για ευρεία αναθεώρηση πηγαίνει πολύ πέρα από τα σημεία που σωστά βάζει η κ. Γεννηματά», σημείωσε.

«Θέμα ηθικής τάξης η υποψηφιότητα Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ»

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε επίσης και στην υποψηφιότητα του Ευστάθιου Μαρίνου για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως.

«Ο κ. Μαρίνος, μέχρι προχθές συνεταιριζόταν με πρόσωπο -τον κ. Γ. Καρκαλή-, το οποίο έπαιρνε δουλειές από την ΗΔΙΚΑ, στην οποία ο ίδιος ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος. Ο κ. Μαρίνος συμβούλευε δηλαδή την ΗΔΙΚΑ να δίνει δουλειές με απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία στην οποία ο ίδιος ήταν μέτοχος. Μάλιστα, η τελευταία απευθείας ανάθεση της ΗΔΙΚΑ με σύμβουλο πληροφορικής τον κ. Μαρίνο δόθηκε στις 26 Μαρτίου. Στις 27 Μαρτίου ο κ. Μαρίνος μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ. Καρκαλή», είπε.

«Μετά από αυτό η κυβέρνηση τον πρότεινε να διαχειριστεί τα χρήματα 2,5 εκατ. Ελλήνων», ανέφερε η κ. Σπυράκη και έκλεισε λέγοντας ότι η ΝΔ θεωρεί την τοποθέτησή του απαράδεκτη γιατί υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα

«Το γήπεδο του ΠΑΟΚ να μην γίνει γεφύρι της Άρτας»

Επίσης, βάσει το Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρθηκε στη χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και στα όσα ανέφερε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι «η αναβάθμιση του γηπέδου του ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο και δίχως να υπάρχουν παράθυρα για προσφυγές, ώστε να γίνει γεφύρι της Άρτας όπως έγινε με το γήπεδο της ΑΕΚ». Σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ είναι υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η εθνική ομάδα να αποκλειστεί από τις εθνικές διοργανώσεις. «Η εξέλιξη βαρύνει την κυβέρνηση, αφού τίποτε δεν την εμπόδισε τα τελευταία τρία χρόνια να κάνει την εξυγίανση», υπογράμμισε. Ενώ ακόμη είπε ότι η Εθνική και οι μεγάλες ομάδες δεν πρέπει να πληρώσουν μεμονωμένα περιστατικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.