Να καταδικάσουν τα έκτροπα και να προστατεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη φραστική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον του υποψήφιου βουλευτή Πέτρου Ευθυμίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Αμαρουσίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το περιστατικό το ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά αναφέρει:

«Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της Χρυσής Αυγής επέλεξαν την 21η Απριλίου, προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.

Η θρασύτητα της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.

Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί!».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.