Τα γραφεία της περιφέρειας Αττικής επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα διαδικαστικά θέματα, που άπτονται της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.

Ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τον υπουργό εκτενώς για τον προγραμματισμό ενόψει των εκλογών της Περιφέρειας Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, με τις 8 Περιφερειακές Ενότητες, τους 66 Δήμους και τα περισσότερα από 5.000 εκλογικά τμήματα, τονίζοντας.

«Είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εσωτερικών επισκέπτεται την Περιφέρεια Αττικής, κάτι που αποτελεί μια αισιόδοξη προοπτική ότι κάποτε η απόσταση μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης θα μικρύνει», δήλωσε ο κ. Σγουρός.

Από την πλευρά του, κ. Γιαννίτσης, ζήτησε πλήρη ετοιμότητα της περιφέρειας και στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας. Δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι γι άλλη μια φορά το υπουργείο Εσωτερικών και η περιφέρεια Αττικής, όπως γινόταν και παλαιότερα με τη Νομαρχία Αθηνών, θα συνεργαστούν με τρόπο αποτελεσματικό, ο οποίος θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη και επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών».