Αντωνοπούλου για επίδομα ενοικίου: Επιστρέφω τα χρήματα, ζητώ να κριθώ από τη δουλειά μου

«Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προσβάλω τον ελληνικό λαό»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:29
26/02/2018
Αντωνοπούλου για επίδομα ενοικίου: Επιστρέφω τα χρήματα, ζητώ να κριθώ από τη δουλειά μου
88
loading

Τις διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων έχει ξεκινήσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, σε δήλωσή της με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του ότι λαμβάνει επίδομα ενοικίου.

«Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλω τον ελληνικό λαό», σημειώνει. «Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του», λέει.

«Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων», αναφέρει, μεταξύ πολλών άλλων, επισημαίνοντας πως «ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου». Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, έχει λάβει συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Όπως διευκρινίζει η κ. Αντωνοπούλου, «ως  βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν». «Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της», συνεχίζει, «πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αντωνοπούλου:

Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα  ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Διευκρινίζω ότι ως  βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν.

Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα  ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση.

Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου.

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλω τον ελληνικό λαό.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του.

Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες κόσμος αγωνιά για την κατοικία του, το εισόδημά του, τα δάνειά του, αντιλαμβάνομαι ότι κάθε παροχή, ακόμα και νόμιμη, εξοργίζει.

Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου.

Πριν τρία χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό, αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω. Όπως τότε, έτσι και τώρα φυσικά παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού

Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων.

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα  χρόνια της διακυβέρνησης  μας.

Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν  ένα ηθικό ζήτημα της χώρας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

88
σχόλια
 1. avatar αχρηστεροί

  φέρτε πίσω τα κλεμμένα.

 2. avatar alexandergreek

  Καλά έκανε και αξιοποίησε τη δυνατότητα που της έδωσε ο νόμος. Χορτάσαμε λαϊκισμο. είναι νόμιμο δικαίωμα της μπορείτε να το καταλάβετε; συνεχίστε να ψηφίζετε μνημονιακα κομματα και να θεσμοθετείτε τους κλεφταράδες Γερμανους κλπ πάνω από το κεφάλι σας

  1. avatar Η κυρία όμως

   Εχει σπίτι στην Αθήνα Αρα να μη λέμε Καλα έκανε. Πρέπει Να ελεγχθεί Ποινικά

   1. avatar alexandergreek

    Εχει δεν εχει σπιτι Αθηνα, αφου ο νομος ζηταει να ειναι κατοικος επαρχιας / εξωτερικου, οπως και ειναι επισημως, τοτε δικαιουτα να παρει τα χρηματα. Τα υπολοιπα ειναι λαϊκισμος. Ας αλλαξουν το νομο, μη στοχοποιουμε ομως κοσμο για λαϊκιστικους λογους.

 3. avatar Κανέλλος

  Ούτε ένα συγνώμη δεν είσαι ικανή να ζητήσεις από το λαό . Ντροπή σου [...]

 4. avatar Koutalaki

  Η απόλυτη σχυζοφρενια ! Να θυσιάστεις για να περνεις επίδομα ...... Να πληρώσεις τι ; Τ αεροπορικά .....

 5. avatar ΓΙώργος63

  Το άτομο που θα προστατευσει τους εργαζομένους και θα χαράξει την πολιτική στην εργασία .... Ηθικό πλεονέκτημα η αριστερά για άλλη μια φορά... Πραγματικά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς σκέφτεται κάποιος που ψήφισε αυτούς γιατί οι άλλοι ήταν διεφθαρμένοι ?

  1. avatar Κανέλλος

   Εγώ φίλε ψήφισα για να διώξω τους λεηλάτες της Πατρίδας , και θα ξανά ψηφίζω όσο ζω για το καλύτερο της Πατρίδας και του λαού . αυτό έκανα πάντα και αυτό θα κάνω .Όταν βγαίνω με κάποιον υποτίθεται φίλο μου για τσιπουράκι και πληρώνω για δεύτερη φορά εγώ και αυτός κάνει το κοροίδο τον ξαποστέλνω ......ο νοών νοήτο ....

   1. avatar Sotiris

    Πρόσεχε μόνο Κανέλλο μη ψηφίζεις Χούντες, Ηλίθιους και Εθνομηδενιστές που σου τάζουν ό,τι θέλεις να ακούσεις !
    Βλέπε και το Διεθνές Ρεζίλεμα, βλέπε και τι γράφουν για την Πατρίδα μας στο εξωτερικό !
    Κανείς δεν θέλει να τον κλέβουν και να τον εκπροσωπούν αυτοί που τον κλέβουν.

 6. avatar SER 30

  ΄΄δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν.΄΄ ΔΗΛΑΔΙΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΑΚΟΜΑ , ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙΤΕ .΄΄ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει ΄΄ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ : ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙΠΟΤΑ Η ΒΟΥΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ . ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΗΤΟΥΝΑ ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ ) ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΛΗΣΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΣΚΡΟΥΤΖ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΕΤΟΙΑ ΗΘΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΟΥ . ΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΟΥ .

 7. avatar Ellraiser

  Πολύ το κουρασαμε το θεμα.
  Για οσους αγνοουν η ξεχασαν δυο προτασεις για να εχετε την σφαιρικη εικονα ενός πολιτικου.
  \'Θανασάκης ο Πολιτευομενος\' -Ηλιόπουλος
  \'Υπαρχει και φιλοτιμο\' - Κων/ρας
  Δειτε τα προσεκτικα και εστιαστε στον διαλογο και τις πραξεις.

 8. avatar Ηλίας Κ.

  Μεγαλύτερη ξεφτίλα καί από τήν Αντωνοπούλου είναι ό έτερος καπαδόκης, πού δήλωσε ότι έπαιρνε επίδομα 50 Ευρώ τόν... μήνα γιά τό ενοίκιο!!! Πού τό βρήκε αυτό τό σπίτι νά πάω νά νοικιάσω κι εγώ; Ο Μουζάλας τού τό νοίκιασε; Καί αφού ήταν τόσο χαμηλό γιατί τά έπαιρνε; 50 Ευρώ τόν μήνα τού λείπανε; Είπαμε νά μάς θεωρούν ηλιθίους, αλλά όχι κι έτσι!

 9. avatar k x

  Να φυγουν και οι κλέφτες της δεξιας και του μπατσοκ που εφτασαν την Ελλαδα εδω ...Αλλα που αφουν εχουν εσας προβατα...μπεεε

  1. avatar ΡΟΥΦΕΝ

   Πρώτα θα πάρετε τον [...] εσείς που κυβερνάτε και κλέβετε και μετά βλέπουμε.

   1. avatar K x

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΩ εσυ σιγουρα τον ...ρουφεν

 10. avatar Johny001

  Μας φτανει που ειδαμε τα κινητρα σου..
  Στο καλο να πας κ να μας γραφεις

 11. avatar Βασίλειος ο Β’

  Σύριζα. Η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση όλων των εποχών.

  1. avatar k x

   Ασε ρε δεξιε της πλακας ....

 12. avatar Sotiris

  Kύριοι, το συγκεκριμμένο ούτε καν .... πλημμέλημα δεν είναι !
  Καθίστε και τώρα μόλις ανοίγει η αυλαία, μήπως και καταλάβουν οι Έλληνες που έχουν πέσει !

  1. avatar χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχα

   τι πλημμελημα ρε καημενε Sotiris? νομιμα τα πηρε αλλα ηταν ανηθικο να τα παρει γιατι δεν εχει αναγκη. αλλα τα λεφτα ειναι νομιμα. ασχολεισου με τα 20 χιλιαρικα ΝΟΜΙΜΑ της Συριζεας και κανε τη παπια για τα δις της Νοβαρτις. Αφου δεν σας εκατσε το Σκοπιανο και η Τουρκια τωρα βρηκατε αλλο θεμα να τραβηξετε τα φωτα απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Οχι γατακι! Θα καταδικαστειτε !!!!

   1. avatar Η κυρία όμως

    Ειχε σπίτι. Επομένως καθόλου νόμιμα δεν τα πήρε. Αποδώστε δικαιοσύνη Γιατί αν την αποδώσει ο λαός δεν θα σας αρέσει καθόλου

   2. avatar Sotiris

    μια και σκας στα γέλια λέγοντας βλακείες αγαπητέ φίλε/η ξέρεις κανέναν να τον κλέβουνε και να κάνει την πάπια ? Εγώ προσωπικά δεν ξέρω.
    Το σχόλιο σου εμπίπτει στα άνευ ουσίας αλλά με πολύ ανοησία !
    Ξέρεις αλήθεια τι καταδικάζω στην Novartis ?
    θα σου πω, αλλά από τα γέλια αποκλείεται να το καταλάβεις : Οι κλέφτες πρέπει άμεσα στην φυλακή και στην κρεμάλα, ΑΛΛΑ με διαδικασίες που ορίζουν οι Νόμοι και το Σύνταγμα του Κράτους. Διαφορετικά δεν υφίσταται Κράτος αλλά Χούντα, Δικτακτορία.
    Εάν καταλάβεις αυτό, οφείλεις να κλάψεις που γέλαγες.

 13. avatar ΕΔΩΣΕΣ ΔΕΙΓΜΑ

  ΓΡΑΦΗΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ!!!!!!

 14. avatar ΦΕΡΤΕ——ΠΙΣΩ——ΤΑ

  ΚΛΕΜΕΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!!

 15. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

  τι το επιληψιμο ψευδες υβριστικο ειχε το σχολιακι μου αξιοσεβαστη κυρια λογοκρισία του μπηστ;;
  απλα διερωτηθηκα για τις αποδοχες του γαλαζοπρασινου σπυριου ,αν δικαιολογουνται,τι περιλαμβανουν και
  ποιος τις πληρωνει.

 16. avatar ΟMG!

  χαχααχαχαχαχαχαΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, δηλαδή άμα δεν σε ξεβρακώνανε, γαργάρα ε θείτσα?

 17. avatar ΡΕΜ

  ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ . ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΤΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ!!

  1. avatar alexandergreek

   Ο λαος το Σεπτ/2015 ψηφισε εν γνωσει του το ΣΥΡΙΖΑ ο οποιος εκρινε οτι η υποθεση \"σκιζω τα μνημονια\" ειναι ανεφαρμοστη, και πλεον περασε απο τη Βουλη τα προαπαιτουμενα του 3ου μνημονιου. Ο λαος επελεξε ευρω και ξερο ψωμι. Καλοφαγωτο το ξερο ψωμι.Η εθελοδουλεια σας φταιει, οχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας ψηφιζατε εντιμνημονιακα.

 18. avatar !!!!!!!!!!!!!!

  Ντροπή σου Κυρα μου μην κοροϊδεύεις το κόσμο,γιατι για την αρπαχτεί πηγές κ όχι για να σώσεις την Ελλάδα στο τέλος θα μας πεις Ότι αγαπάς κ την πατρίδα σου ντροπή σου και παλι άντε

 19. avatar ΔΑΜΩΝ

  Κυρια μου , τις ικανοτητες τις δικες σας τις εχουν παρα πολλοι .Τα χρήματά σαςτα εχουν λιγοι και το ενοίκιό τους το πληρωνουν με δυσκολια μονοι τους.

 20. avatar Χαλας την πιατσα κυρια Ρανια!

  Οι αλλοι κλεβουνε αποδεδειγμενα και δεν παραιτειται κανενας και εσυ για νομιμο μεν ανηθικο δε, επιδομα την κανεις! Χαλας την πιατσα κυρια Ρανια!

  1. avatar Χα χα χα χα χα χα χα

   άντε 154 ακόμα κλέφτες να φύγουν απο την κοινοβουλευτική σας ομάδα να αποδείξετε το πλεονέκτημα σας που μόνο εσείς αναφέρετε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει