Με σαφείς αιχμές κατά της προκατόχου του Α. Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης επεσήμανε πως το σύστημα που προέβλεπε ο νόμος για τα ΑΕΙ απέτυχε και πώς γι’ αυτό το λόγο ξεκίνησε τον διάλογο με τους πρυτάνεις.

Πάντως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ο κ. Μπαμπινιώτης ξεκαθάρισε πως τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του νόμου, ωστόσο, όπως ανέφερε θα προσπαθήσει να περάσει την τροπολογία, που θα επιτρέπει τη μερική χρηματοδότηση των ΑΕΙ έως ότου μπορέσει να εφαρμοσθεί πλήρως ο νόμος.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «φοβάμαι να σκεφθώ τι θα συνέβαινε εάν τελείωνε η χρονιά και δεν δίναμε κάποια χρήματα στα πανεπιστήμια».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πολιτευθεί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, στην περίπτωση που δεν θα έχει τη στήριξη των ανθρώπων που τον κάλεσαν, όπως ανέφερε, να αντιμετωπίσει τα μεγάλα θέματα της Παιδείας, όπως το σύστημα των πανελλαδικών και τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως το όποιο νέο σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων θα αφορά τα παιδιά που φέτος φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου.