Περιοδεία στο νησί της Ρόδου πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Χ. Καστανίδης, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους τοπικών φορέων, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γιώργο Κασσάρα και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Συναντήθηκε συγκεκριμένα με τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, την αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Δεσπ. Διακοσταυριανού και με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Σε συνέντευξη που ακολούθησε, ο κ. Καστανίδης επισήμανε την αναγκαιότητα ανάκτησης της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας του λαού μας και υπογράμμισε ότι υπάρχουν δυνάμεις, που μπορούν να ακούσουν τον κόσμο και μαζί του να διαμορφώσουν πρόταση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και ένα πρόγραμμα πάνω στο οποίο μπορούν να στηριχτούν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, σήμερα λείπουν αξίες, όπως η εμπιστοσύνη και η αξιοπρέπεια, για να προσθέσει ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» έχει προοδευτικές ιδέες και προτάσεις για μία καλύτερη ζωή. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση, λόγω άστοχων επιλογών και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εμείς επιμένουμε ότι μπορεί να ανοικοδομηθεί η χώρα και να δημιουργήσουμε μία άλλη Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Καστανίδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αναφορικά με τις εκλογές θα πρέπει να αφήσουμε τον λαό να μιλήσει, ενώ για τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες φέρουν το κόμμα του να έχει χαμηλά ποσοστά, είπε ότι αυτοί που τις έκαναν, βιάστηκαν, καθώς η «Κοινωνική Συμφωνία» είχε ιδρυθεί μόλις 3 μέρες πριν.

Μιλώντας για τα κόμματα που δημιουργήθηκαν, είπε, μεταξύ άλλων, ότι για να επιβιώσουν πρέπει να προέρχονται από κοινωνικές ανάγκες και μεταβολές, ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει στο τι θα κάνει το κόμμα του για τα Δωδεκάνησα, είπε ότι δεν θα παίξει το παιχνίδι τού «να λέμε πολλά και να κάνουμε λίγα». Το θεμελιώδες ζήτημα, όπως υπογράμμισε, είναι να υπάρξουν τα Δωδεκάνησα κοινωνικά και ανθρώπινα.