Φανερά ενοχλημένος από την τροπή που πήρε σήμερα η συζήτηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί στο υπουργικό συμβούλιο, εμφανίστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι δε συμφώνησε με το περιεχόμενο διατάξεων που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης και ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο ούτε στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

«Ο κ. Βορίδης ανέφερε 2-3 φορές στο υπουργικό ότι η συζήτηση με την τρόικα για τα ταξί δεν έχει τελειώσει ακόμη. Οριστικό “OK” της τρόικας δεν έχει ο κ. Βορίδης.» είπε ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στο τι συνέβη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο ο κ. Ραγκούσης είπε: «Δεν είναι το γινάτι του Ραγκούση, αλλά η δέσμευση της κυβέρνησης που υπέγραψε και της Βουλής, η οποία ψήφισε το μνημόνιο 2, όπου υπάρχει ρητή αναφορά πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός στην είσοδο της αγοράς των ταξί».

Ο κ. Ραγκούσης φάνηκε να αμφισβητεί το γεγονός ότι η τρόικα είναι ενήμερη για το νομοσχέδιο Βορίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας το ακούσουμε από την τρόικα ότι δεν διαφωνεί».

Τέλος, ανέφερε ότι σε λίγη ώρα θα δώσει στη δημοσιότητα δύο ντοκουμέντα: το νομοσχέδιο που επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου ενέκρινε ομόφωνα δύο φορές το υπουργικό συμβούλιο και την αλληλογραφία του με την τρόικα.
«Και ας εξηγήσει η τρόικα πώς δίνουν έγκριση τώρα σε ένα νομοσχέδιο που δεν είναι ομόφωνο» πρόσθεσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.