Σε εκλογικό πυρετό βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς πλησιάζει η ημέρα για την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την περασμένη Κυριακή, αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Εκλογών, η οποία αναλαμβάνει δουλειά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΔΗΣΥ με ανθρώπους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία πολιτεύονται για πρώτη φορά.

Ειδικά για την Κρήτη:
Νομός Ηρακλείου: Σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της ΔΗ.ΣΥ., με γνώμονα την εξαιρετική παρουσία του συνδυασμού υπό τον Δημήτρη Γιαννουλάκη στις περιφερειακές εκλογές, έχουν στόχο τη δεύτερη θέση. Για το λόγο αυτό ετοιμάζουν ένα ψηφοδέλτιο με πολλά νέα πρόσωπα, που προέρχονται τόσο από το χώρο της Ν.Δ., όσο και απ’ αυτόν του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις τελευταίες διασταυρωμένες πληροφορίες, επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης και ως «σίγουροι» αυτήν την ώρα φέρονται ο δικηγόρος Απόστολος Σφακιανάκης, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, η γιατρός Ελένη Ασπετάκη και η πολιτική μηχανικός Μαρία Λυδάκη. Για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου γίνονται συζητήσεις με πάρα πολλούς γνωστούς Ηρακλειώτες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν κατά το παρελθόν υπάρξει στελέχη είτε της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάποιοι δεν έχουν στο παρελθόν πολιτική δράση. Έτσι, μεταξύ αυτών που συζητούν οι Εύη Γαρεδάκη , και οι γιατροί Γιώργος Κριτσωτάκης και Αντώνης Σπυριδάκης.

Νομός Λασιθίου: Τα ονόματα που φέρονται κοντά στο κλείσιμο της υποψηφιότητάς τους με τη Δημοκρατική Συμμαχία είναι οι Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Γιώργος Καλογεράκης και Αικατερινίδης Λάκης.

Νομός Ρεθύμνου: Η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί το νομό Ρεθύμνου εκείνο στον οποίο μπορεί να πετύχει το μεγαλύτερο ποσοστό της και μία σειρά από στελέχη θεωρούνται υποψήφιοι για μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Μεταξύ αυτών ο Νίκος Μαλλιαρός, η συμβολαιογράφος Άννα Σταματεράτη και ο Μιχάλης Βάμβουκας.

Νομός Χανίων: Υπό το σίγουρο Χρήστο Μαρκογιαννάκη αναμένεται να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο κάποιοι εκ των παρακάτω που συζητούνται: Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο ιατρός Γιάννης Κριαράς , Γιώργος Κονταξάκης και Μπάμπης Πιτσιγαυδάκης, ενώ σε συζητήσεις είναι και ένα σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.