Είναι προς το συμφέρον όλων των κατόχων ομολόγων να μπουν στο PSI, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σε ό, τι δε αφορά τους μικροεπενδυτές ο εκπρόσωπος είπε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει για νομικούς λόγους να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όλα τα ομόλογα. Μετά θα γίνει μια προσπάθεια για όσους είχαν βάλει τις αποταμιεύσεις τους. Αλλά αφήστε να ολοκληρωθεί το PSI, μην ανοίγουμε θέματα που είναι πρόωρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ο Π. Καψής ανέφερε ότι είναι θέμα της επόμενης κυβέρνησης με ποιο τρόπο θα γίνει και πρόσθεσε ότι «σε τέτοιες συνθήκες είναι σκληρό πράγμα να μείνει κάποιος χωρίς δουλειά, άρα όσο μπορούμε πρέπει να βρούμε τρόπους να υπάρξει μια υποστήριξη και των ανέργων του ιδιωτικού τομέα βέβαια, αλλά και όσων κρίνεται ότι δεν χωράνε στο δημόσιο».

Αναφορικά με το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» ευχήθηκε να πετύχει και συμπλήρωσε ότι «είναι θετικό αν μπορεί να γίνεται η διακίνηση των προϊόντων τόσο πιο αποτελεσματικά και με λιγότερο κόστος. Το μείζον που προκύπτει από αυτό, είναι ένα πεδίο δράσης των συνεταιρισμών που δεν το έχουν αξιοποιήσει».