«Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε χτυπήματα που στρέφονται ευθέως κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής, ο οποίος διαπίστωσε από κοντά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από την επίθεση, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Εφετείο Αθηνών δήλωσε τα εξής: «Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η σημερινή εγκληματική ενέργεια και αυτό γιατί σκοπός των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών στο Εφετείο Αθηνών, αλλά και η διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών των περιοίκων και των ανυποψίαστων πολιτών. Πολύ περισσότερο που εκτός από τα παραπάνω, υπήρξε και απόπειρα κατά της ζωής του φρουρού του δικαστηρίου, ο οποίος τη στιγμή εκείνη εκτελούσε την εργασία του».

Με τον υπουργό να προσθέτει καταληκτικά: «Στα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, πολύ δε περισσότερο δικαιολόγηση, αφού εκτός των ανωτέρω, στρέφονται ευθέως και του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου».