Συνεχίζεται «το σίριαλ των διαψεύσεων» μεταξύ Χρυσοχοΐδη – Ρέσλερ. Σήμερα ήταν η σειρά του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν έχει γίνει ποτέ συζήτηση μεταξύ τους για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα ο κ. Ρέσλερ είπε χαρακτηριστικά «γνωρίζω σχετικά καλά τον Χρυσοχοΐδη. Μιλήσαμε για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια συνομιλίας μας στο περιθώριο μιας διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταγωνιστικότητα, για την οποία δεν κρατήθηκε φυσικά πρωτόκολλο. Κατά τις επισκέψεις του στο Βερολίνο αναφερθήκαμε επίσης αναλυτικά αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τη δική μου επίσκεψη στην Αθήνα, όπου κατά τις συναντήσεις των επιχειρηματιών η ανταγωνιστικότητα ήταν το μόνο προς συζήτηση θέμα».

Μάλιστα δήλωσε ότι επιμένει στην άποψή του και ότι θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα με την ελληνική πλευρά στην πρώτη δυνατή ευκαιρία.

«Το σίριαλ των διαψεύσεων» ξεκίνησε την Τετάρτη, όταν ο κ.Ρέσλερ σε ομιλία του στο Ντιγκόλφινγκ ισχυρίστηκε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης τού υποσχέθηκε δυο φορές σε ισάριθμες συναντήσεις τους ότι θα προχωρήσει στην προώθηση μέτρων αύξησης της ανταγωνιστικότητας «εντός δυο εβδομάδων» – χωρίς όμως να κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Η μοναδική πρόοδος που σημειώθηκε αργότερα στο θέμα, πρόσθεσε, συνίσταται, στο ότι κατά την τρίτη συνάντησή τους, ο έλληνας ομόλογός του τον διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα προώθησης θα ληφθούν «εντός μιας εβδομάδας».

Από τη πλευρά του, σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του Mega χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Ρέσλερ.

Σύμφωνα με όλες τις ανταποκρίσεις από τη γερμανική πρωτεύουσα πάντως υπάρχει όντως δυσαρέσκεια στο Βερολίνο για το γεγονός ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.