Ανδρουλάκης: Η τραγωδία της Μάνδρας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτική

«Οι ευθύνες είναι πολλές και διαχρονικές»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:31
30/11/2017
Ανδρουλάκης: Η τραγωδία της Μάνδρας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτική
3
loading

Παρέμβαση για την τραγωδία στη Μάνδρα που προκάλεσε το θάνατο 23 ατόμων έκανε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συζήτησης για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

«Μια τέτοια τραγωδία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν για μικροπολιτική» επισήμανε και ζήτησε ευελιξία από όλους τους αρμόδιους φορείς, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ελλάδα, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες που επλήγησαν από την καταστροφή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί το συνολικό ΑΕΠ της Περιφέρειας Αττικής να γίνει εμπόδιο στην αξιοποίηση κονδυλίων, ειδικά όταν οι συγκεκριμένες περιοχές είναι από τις πιο αδύναμες οικονομικά».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε απ’ όλους να κοιτάξουν μπροστά και να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για την απορρόφηση κονδυλίων, ώστε να υπάρξει ταχύτατη ανακούφιση των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους αλλά και όσων είδαν την περιουσία τους να χάνεται.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Ανδρουλάκη

«Η θεομηνία που έπληξε την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο προκάλεσε το θάνατο 23 ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές. Η κατάσταση είναι τραγική, πολλά σημεία δεν είναι προσβάσιμα και ακόμα και σήμερα η καταγραφή των ζημιών γίνεται με δυσκολία. Οι ευθύνες είναι πολλές και διαχρονικές. Μια τέτοια τραγωδία, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν για μικροπολιτική. Η απουσία οργανωμένου χωροταξικού σχεδίου οδήγησε στην άναρχη δόμηση, πολλές φορές και πάνω σε ρέματα.

Η αδράνεια των κρατικών αρχών για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, μετά από τις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, επέτειναν περαιτέρω το πρόβλημα. Όμως, τώρα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Η πρόθεση του επιτρόπου αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, να ενισχύσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας είναι θετική και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.

Πρέπει να υπάρχει ευελιξία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης. Δεν μπορεί το συνολικό ΑΕΠ της Περιφέρειας Αττικής να γίνει εμπόδιο στην αξιοποίηση κονδυλίων. Ειδικά όταν οι συγκεκριμένες περιοχές είναι από τις πιο αδύναμες οικονομικά. Χρειάζονται την άμεση στήριξη όλων μας. Πρέπει, επίσης, να εργαστούμε όχι μόνο για την αποκατάσταση αλλά και για την πρόληψη. Χωρίς ολιγωρία και γραφειοκρατία οφείλουμε να επιταχύνουμε την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων φυσικών καταστροφών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Κουλη που εισαι?

  Η ΝΔ δεν θα κανει αυτοκριτική?

 2. avatar Βγαίνουν και από πάνω

  Πέστα στη Νέα Δημοκρατία. Για μισόν αιώνα έχτισαν και μπάζωσαν όλα τα ρέματα. Τώρα κουνάνε το δάχτυλο ως τιμητές!

 3. avatar greg

  πασοκ ρεεε ......συμφωνα με τις πολυ εγκυρες δημοσκοπησεις
  θα πιασει 20 %......αμεεεεεεε....κοματαρα αθανατη .....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει