Παρά την άρνηση του Γιώργου Καρατζαφέρη να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει τελικά υπέρ αυτής στην αυριανή ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή.

Πριν από λίγο έγινε επίσης γνωστό ότι η Λούκα Κατσέλη θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στην ομιλία της στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η κ. Κατσέλη είπε ότι διαφωνεί με την συλλογιστική και την διαπραγματευτική τακτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου, επισήμανε ότι οι εταίροι προασπίζονται μόνο τα δικά τους συμφέροντα και υπογράμμισε ότι τα μέτρα θα χειροτερεύσουν την κατάσταση καθώς οι υφεσιακές επιπτώσεις θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα οδηγήσουν στην ασύντακτη χρεοκοπία.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν έχει παρουσιαστεί ούτε μια επιστημονική τεκμηρίωση και επισήμανε ότι και το ΔΝΤ καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα για μη βιώσιμο χρέος ακόμα και με το PSI και το «κούρεμα».

«Μαθηματικά σε 6 μήνες θα αναγκαστούμε να πάρουμε χειρότερα μέτρα» είπε η κ. Κατσέλη, προτείνοντας την εντός ενός μηνός κατάρτιση εθνικού προγράμματος ανασυγκρότησης.

Επικαλούμενη έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΚΤ, η κ.Κατσέλη αποκάλεσε «μύθο» τα όσα ακούγονται για έξοδο της χώρας από το ευρώ χωρίς την θέλησή της ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή μισθών και συντάξεων είπε ότι «οι εσωτερικοί πόροι με μερικές μικρές θυσίες επαρκούν για την πληρωμή».

Η κ. Κατσέλη πρότεινε την σύγκληση εκτάκτου Συνόδου Κορυφής για την μερική εφαρμογή του PSI ώστε να πληρωθούν τα ομόλογα του Μαρτίου, και για έγκριση του σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης που θα κατατεθεί.

Τέλος, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Ευρωκοινοβουλίου τονίζοντας ότι τώρα έχουμε περισσότερες δυνατότητες διαπραγμάτευσης και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτά τα πακέτα δεν δίνουν λύση».