«Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι στις προθέσεις και το αίσθημα ευθύνης μου το να σταθώ με τις ενστάσεις μου εμπόδιο στην κυβέρνηση».

Αυτή η φράση από το σημείωμα που μοίρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου προκάλεσε  φήμες περί αποχώρησής του από την κυβέρνηση.

Πέραν του στίχου από το ποίημα του Καβάφη περί του «μεγάλου όχι» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μέσα στη σύσκεψη φέρεται να είπε: «Έχω την αίσθηση ότι η χώρα οδηγείται σε πρωτοφανή δοκιμασία και δεν προτίθεμαι να υπογράψω μία απόφαση που δε με βρίσκει σύμφωνο» ενώ τα όσα ζήτησε περί απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το εάν τα μέτρα είναι σύννομα δεν υλοποιήθηκαν.

Πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης θόλωσε και τα νερά λέγοντας ότι «ο εκβιαστικός ισχυρισμός και η επιμονή ότι δεν υπάρχει χρόνος δε με βρίσκει σύμφωνο αλλά πρόσθεσε ότι «δε θα σταθεί εμπόδιο στην όλη διαδικασία», επισημαίνοντας ότι δε συμφώνησε με τα μέτρα που προτάθηκαν.

Φέρεται μάλιστα πέραν της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να ζήτησε και ρητή δέσμευση από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο ότι με αυτή τη συμφωνία η χώρα δε θα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα.