Για το δραματικό παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα μίλησε στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

Ο κ. Γιαννίτσης απέφυγε να σχολιάσει για το εάν η συνταγή, που προτείνει η τρόικα είναι η πλέον ενδεδειγμένη για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Το εάν η συνταγή της είναι σωστή, είναι συζητήσιμη», είπε χαρακτηριστικά ωστόσο επεσήμανε πως προτεραιότητα θα πρέπει να είναι «να εξυγιάνουμε τα δημοσιονομικά μας».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως έχει λήξει το θέμα του 13ου και 14ου μισθού, ωστόσο όπως είπε «δεν γνωρίζουμε πού θα καταλήξει ο κατώτατος μισθός».

Επίσης, ο κ. Γιαννίτσης είπε πως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να βλέπουμε και τα θετικά των διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας ότι «έχουμε εξασφαλίσει 100 δισ. ευρώ και άλλα τόσα για τους τόκους, που πρέπει να πληρώσουμε. Θα μπούμε σε άλλη φάση στην οικονομία μας».

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών άφησε αιχμές για το πώς έχει γίνει διαχείριση της κρίσης έως σήμερα λέγοντας πως δεν υπάρχει έως και σήμερα συγκροτημένο σχέδιο για την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων.