Μπορεί το ένα μάτι της Νέας Δημοκρατίας να βρισκόταν χθες στις Βρυξέλλες όμως το άλλο βρισκόταν στην επόμενη μέρα των πολιτικών εξελίξεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σήμερα στις 14:30 θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον κ. Κάρολο Παπούλια για τα αποτελέσματα του ταξιδιού που είχε στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν και τα ζητήματα της πορείας της κυβέρνησης αλλά και των οικονομικών εξελίξεων.

Ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε «κίτρινη κάρτα» στην κυβέρνηση Παπαδήμου για τις συμπεριφορές ορισμένων υπουργών της. Και γι’ αυτό προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να δίνει συναίνεση. Μάλιστα, στον χθεσινό «πρωινό καφέ» που είχε με τους συνεργάτες του, τους ενημέρωσε για το τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου.

Στο στόχαστρό του βρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, για το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις και για τους χειρισμούς στο θέμα των οικονομικών εισαγγελέων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, για τις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, για τους διορισμούς γενικών διευθυντών στο Δημόσιο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για τους περιορισμούς στη δόμηση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα.

Στη Συγγρού, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετρούν πλέον αντίστροφα το χρόνο για τις εκλογές και γι’ αυτό είναι αποφασισμένοι να κάνουν ορατές τις κόκκινες γραμμές της Ν.Δ. Γι’ αυτό και ο κ. Σαμαράς ήταν κάθετος στις απόψεις του τόσο για τους μισθούς όσο και για τις επικουρικές συντάξεις.