«Θέλω να κάνω μια νέα αρχή στον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

«Προέρχομαι από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αλλά απευθύνομαι σε πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους και θέλω να ενώσω όλες τις δυνάμεις της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε.

Για τον κ. Παπαγεωργόπουλο ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο και δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε τα θετικά και θα διορθώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες που υπήρξαν».

«Μας ενδιαφέρει πώς θα πάει μπροστά η Θεσσαλονίκη και όχι να απαντάμε σε σχόλια και κουτσομπολιά», απάντησε ο κ. Γκιουλέκας σε ερώτηση αν υπάρχουν «σύννεφα» στη σχέση του με τον δήμαρχο. Στην κριτική άλλων υποψήφιων δημάρχων ότι δεν έχει τοποθετηθεί απέναντι στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, στα οικονομικά προβλήματα του Δήμου και τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης κονδυλίων από τα Ταμεία του Δήμου που ερευνά η δικαιοσύνη, ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι όταν ανοίξει ο προεκλογικός διάλογος θα μιλήσει για όλα αυτά.

Ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου τόνισε ότι θα κριθούν όλοι από τις ικανότητες και τη διάθεση προσφοράς, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποδέχθηκε τον υποψήφιο δήμαρχο στο νέο δημαρχείο και τον ενημέρωσε για το έργο στις τρεις τετραετίες που είναι δήμαρχος και για τα ζητήματα της πόλης. Ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς που τον εξέλεξαν τρεις φορές δήμαρχο, είπε ότι έβαλε ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της Θεσσαλονίκης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βάλει και ο κ. Γκιουλέκας ένα λιθαράκι σε αυτό το οικοδόμημα.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι είδε τον υποψήφιο δήμαρχο να είναι «σε φόρμα», για τις εκλογές του Νοεμβρίου, είπε «θα πάμε καλά» και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».