Γολγοθάς περιμένει την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Από την μία ο Τ. Νταλάρα, ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα κομίζοντας τις νέες προτάσεις των τραπεζιτών ενώ την ίδια στιγμή το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την νέα δανειακή σύμβαση με τους δανειστές να πιέζουν για περικοπές μισθών, κατάργηση επιδομάτων,(ακόμα και ανεργίας) και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με άμεσες απολύσεις.

Ο Λ. Παπαδήμος είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τους κ. Σαμαρά που βρίσκεται στη Μόσχα, Γ. Παπανδρέου που βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα και τον κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Κι αυτό γιατί οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσα στο τριήμερο καθώς ο πρωθυπουργός πρέπει να μεταβεί στην σύνοδο κορυφής την Δευτέρα με συγκεκριμένο πλαίσιο δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς.

Ένα πλαίσιο που ουσιαστικά έχει προκαθοριστεί εν είδει προϋπόθεσης προκειμένου να ενεργοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Με δεδομένο ότι οι δανειστές ζητούν άμεσες και μάλλον έγγραφες δεσμεύσεις των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ,ότι αποδέχονται τους νέους όρους θεωρείται βέβαιο ότι ο Λ. Παπαδήμος θα συγκαλέσει εκ νέου σύσκεψη των τριών αρχηγών για οριστικές αποφάσεις και δεσμεύσεις πριν την αναχώρηση του για Βρυξέλλες.

Κι αυτό τη στιγμή που ο κυβερνητικός συνασπισμός μετά και την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου, βρίσκεται στα όρια της συνοχής του.