«Δεν προέκυψε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος, αλλά το αντίθετο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, επέμεινε στη στάση του να μη μιλά για τις εσωκομματικές διαδικασίες και τις φιλοδοξίες του, την ώρα, που, όπως ανέφερε, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα.

Ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε εναντίον της περικοπής και της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι «και οι εργαζόμενοι και η αγορά έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα».

Τόνισε, όμως, ότι είναι ανάγκη να μειωθούν οι εισφορές και φάνηκε να συμφωνεί με το πάγωμα των ωριμάνσεων. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει ρητή αναφορά της τρόικας για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον υπουργό Εργασίας.

Ωστόσο, είπε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, τότε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η κυβέρνηση μπορεί να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου , κίνηση που τη χαρακτήρισε «οριακή και κατ’ εξαίρεση».

Πάντως,τόνισε, πως οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν, καθώς σε πολλά ταμεία υπάρχει πρόβλημα.