Την πρωινή πτήση του Σαββάτου για τις ΗΠΑ θα πάρει αύριο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλλάρα έχοντας στις αποσκευές του προσχέδιο της τελικής συμφωνίας πιστωτών – Ελληνικού Δημοσίου.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, στην οποία «μπήκαν σε τάξη» μια σειρά από σημαντικά ζητήματα για το PSI τα οποία η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει με του ευρωπαίους εταίρους της,

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr ήδη έχει συνταχθεί προσχέδιο της τελικής συμφωνίας πιστωτών – Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο είναι ιδιαίτερα τεχνικό και θα εξετασθεί εκ νέου από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τους σύμβουλους του Ελληνικού Δημοσίου.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του PSI, οι οποίες εκτιμάται πως θα ρυθμισθούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη.

Το IIF από την πλευρά του αναμένεται να εκδώσει εντός της ημέρας ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται στο αποτέλεσμα της συνάντησης και ειδικά στο ότι υιοθετείται το πνεύμα της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου για το ελληνικό χρέος.