«Πρέπει να παρακαλάμε να τελειώσει αυτό το θέμα», δήλωσε για το PSI o εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Πάντως, επανάλαβε την εμπιστοσύνη της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αποστολή της.

Πρέπει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα το PSI, όπως επίσης να ολοκληρωθεί το «κούρεμα», μέσα σε ένα «υφεσιακό περιβάλλον για όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.

Σε ό,τι αφορά τις περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι «δεν άκουσα την κυρία Μέρκελ να μιλά για 13ο και 14ο μισθό».

Διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα θέμα που αφορά τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα προχωρήσουν τέτοιες αποφάσεις, αφού όπως είπε «ούτε οι εργοδότες δεν θέλουν να κοπεί ο 13ος ή ο 14ος μισθός».

Πάντως, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε πως τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχουν ληφθεί ήταν απολύτως «υφεσιακά» και έφεραν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, παρά τους συνεχείς φόρους και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Αναφερόμενος στην πρόταση Καρατζαφέρη για σύσκεψη υπό τον Λουκά Παπαδήμο των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν την κυβέρνηση, είπε πως η ΝΔ έχει πάρει πολιτικό κόστος, στηρίζοντας την αποστολή αυτής της κυβέρνησης με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως στο φορολογικό, στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων και στις επικουρικές και κατέληξε: «Όποιες άλλες κινήσεις, θεωρώ ότι δεν μπορούν να μπαίνουν στο τραπέζι και κάνουν κακό».