Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «δεν έχει να πει τίποτα  το καινούριο» και πως η πρότασή του είναι «γνωστή και δοκιμασμένη με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της», ενώ τονίζει πως ουσιαστικά «δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ για νέο μνημόνιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να πει τίποτα  το καινούριο. Η “σκουριασμένη” πολιτική του πρόταση είναι γνωστή και δοκιμασμένη με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της.

Το μοναδικό σχέδιο του προέδρου της ΝΔ παραμένει ακριβώς το ίδιο: συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία.

Στο σχέδιο Μητσοτάκη, η αξιολόγηση και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα ισοδυναμούν με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στη νέα του γλώσσα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ονομάστηκαν “απελευθέρωση”! Δεν κρύβει ότι θέλει να παραχωρήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία σε ιδιώτες.  Για τον κ. Μητσοτάκη, η προώθηση των επενδύσεων ισοδυναμεί με το πλιάτσικο και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων,  η μείωση των φόρων σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για τα μεσαία και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Το πιο αστείο, αλλά συνάμα επικίνδυνο στοιχείο της ομιλίας του, είναι ότι  με τη «σοβαρότητα» και την “αξιοπιστία” που τον διακρίνει θα πείσει για μείωση των πλεονασμάτων, υποσχόμενος νέες “μεταρρυθμίσεις” -αντάλλαγμα προς τους δανειστές- που δεν τις κατονομάζει- για μετά το 2018!

Επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ για νέο μνημόνιο – ευτυχώς θα παραμείνει μόνιμα στην αντιπολίτευση!

Το σίγουρο είναι ότι η χώρα αξίζει καλύτερα από τον αμετανόητο νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός».

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.