«Είμαστε η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη που ξεκινά από τον Βενιζέλο και φτάνει στον Παπανδρέου και τον Σημίτη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Τόνισε ότι η προοπτική του νέου σχήματος θα είναι να κυβερνήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο χώρος θα ψηφίσει αύριο για τον αρχηγό του ώστε να κυβερνήσει μεθαύριο.

«Πάμε να φτιάξουμε κάτι μεγάλο και πρέπει να περιλαμβάνει και ηλεκτρονική ψηφοφορία», είπε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι θα βρεθεί τρόπος για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και οι νέοι που μετανάστευσαν στο εξωτερικό και «πρέπει να τους φέρουμε πίσω».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως στη διαδικασία εκλογής πρέπει να συμμετάσχουν περισσότεροι από 150.000 πολίτες, επισημαίνοντας ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η νομιμοποίηση για τον νικητή ώστε να ορίσει τη γραμμή του νέου φορέα.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες συνεργασίες, ο κ. Καμίνης είπε ότι «εμείς θα πάμε να κάνουμε ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία που πρέπει να βρει την κοίτη του».