Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Πρόεδρος ΣτΕ: Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη να βάλουν τέλος στην απαράδεκτη αντιπαράθεση

Πρώτη φορά ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας έκανε δήλωση στα κανάλια


ΕΛΛΑΔΑ
12:24
24/07/2017
Πρόεδρος ΣτΕ: Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη να βάλουν τέλος στην απαράδεκτη αντιπαράθεση
18
loading

Ηχηρή παρέμβαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου με αφορμή τις «άνευ προηγουμένου, επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης και των λειτουργών της» τις οποίες χαρακτηρίζει άκριτες, αδικαιολόγητες, απαξιωτικές και προσβλητικές.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 43ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ο κ. Σακελλαρίου με μια πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά κίνηση έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες όχι μόνο ως πρόεδρος του ΣτΕ αλλά και ως αρχαιότερος δικαστής της χώρας και πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου . Ο πρόεδρος του ΣτΕ καταδίκασε τις επιθέσεις σε βάρος της δικαιοσύνης οι οποίες όπως είπε στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου και στόχο έχουν «να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».

Ο κ. Σακελλαρίου κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να βάλουν τέλος «στην απαράδεκτη και στείρα αυτή αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης.

«Η δικαιοσύνη, υπογράμμισε, σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της νομοθετικής και εκτελεστικής λειτουργίας, απαιτεί όμως και τον ανάλογο σεβασμό του δικού της θεσμικού ρόλου».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΣτΕ τόνισε ότι η κριτική των δικαστικών αποφάσεων επιβάλλεται και είναι αποδεκτή αλλά διαχώρισε την κριτική από την προσπάθεια απαξίωσης της δικαιοσύνης και του ρόλου της.

Ο ανώτατος δικαστής προχώρησε και σε αυτοκριτική εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών λέγοντας πως η δικαιοσύνη δεν διεκδικεί το αλάθητο σε μια εποχή «επικράτησης του οικονομικού επί του θεσμικού παράγοντος η οποία έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δικαίου και ιδίως του κοινωνικού κράτους σε σημείο μάλιστα που η δημοκρατία μας να κινδυνεύει πλέον να υποκύψει οριστικά σε ένα στυγνό ολοκληρωτισμό του οικονομισμού».

Ολόκληρη η δήλωση Σακελλαρίου

Ο φετινός εορτασμός της 43ης επετείου από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας σκιάζεται δυστυχώς από τις συνεχιζόμενες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Από της θέσεως ταύτης ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αρχαιότερος Δικαστής της Χώρας και Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, εκπροσωπώντας το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις, οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν.

Με άκριτες ενέργειες, λοιδωρίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους επιχειρείται, κατά συστηματικό πλέον τρόπο, να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

Λησμονείται προφανώς ότι η Δύναμις της Δημοκρατίας μας συνίσταται στην αξιοπιστία των θεσμών της, αξιοπιστία, η οποία όμως υπονομεύεται από τέτοιου είδους ατυχείς ενέργειες.

Οι απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της επιβάλλεται να παύσουν αμέσως για να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη και στείρα αυτή αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Δικαιοσύνης.

Προς τούτο καλώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν την δέουσα αυτοσυγκράτηση πριν η ιδιαίτερα σοβαρή αυτή θεσμική κρίση που προκλήθηκε από τις επιθέσεις αυτές και οδήγησε στην θλιβερή αυτή αντιπαράθεση λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμά μας καθορίζει με σαφήνεια τον διακριτό ρόλο και τα όρια της δράσεως μιάς εκάστης των τριών λειτουργιών της Πολιτείας, τα όργανα των οποίων οφείλουν να περιορίζονται αυστηρά και μόνον στον θεσμικό ρόλο που τους επιφυλάσσει το ίδιο το Σύνταγμα.

Η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της νομοθετικής και εκτελεστικής λειτουργίας, απαιτεί όμως και τον ανάλογο σεβασμό του δικού της θεσμικού ρόλου.

Η Δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνον δια της αψόγου επιτελέσεως από τους λειτουργούς της του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.

Σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, τα Δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να μην εφαρμόζουν νόμο, το περιεχόμενο του οποίου είναι αντίθετο προς αυτό, η δε συμμόρφωση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης – οι οποίες εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού Λαού – είναι υποχρεωτική.

Η Δικαιοσύνη όμως δεν διεκδικεί το αλάθητο των αποφάσεών της και όχι μόνον δεν αποκρούει, αλλά αντιθέτως επιδιώκει την καλοπροαίρετη επιστημονική κριτική των αποφάσεών της, η οποία αναμφισβήτητα συμβάλλει στην διαρκή βελτίωσή της.

Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των μνημονίων.

Είναι η εποχή της επικρατήσεως του οικονομικού επί του θεσμικού παράγοντος, η οποία έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και ιδίως του Κοινωνικού Κράτους, σε σημείο μάλιστα που η Δημοκρατία μας να κινδυνεύει πλέον να υποκύψει οριστικά σε ένα στυγνό ολοκληρωτισμό του οικονομισμού.

Η αποτελεσματική όμως αντιμετώπιση της κρίσεως αυτής προϋποθέτει την συμπαράταξη όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεων της δημοκρατικής μας κοινωνίας και την ενίσχυση των βασικών θεσμών του Κράτους που την εκφράζουν.

Αποτελεί επομένως πρωταρχικό καθήκον όλων μας η ενίσχυση των βασικών θεσμών του Κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τον πνευματικό και ηθικό μας πολιτισμό.

Το Σύνταγμά μας ορίζει ότι οι δικαστές – στους οποίους επιβάλλει αυστηρή πολιτική ουδετερότητα – κατά την άσκηση των καθηκόντων τους απολαύουν λειτουργικής ανεξαρτησίας, υπόκεινται μόνον στο Σύνταγμα και τους συνάδοντες προς αυτό νόμους και δεν εξαρτώνται ούτε δέχονται οδηγίες από τα όργανα των δύο άλλων εξουσιών.

Συγχρόνως, το Σύνταγμά μας θεσπίζει τις κατάλληλες εγγυήσεις για την διασφάλιση της προσωπικής ανεξαρτησίας των δικαστών.

Η αξιοπιστία των θεσμών προκύπτει από την αξιοπιστία των προσώπων, τα οποία τους εκφράζουν, η δε ποιότης της δικαιοδοτικής λειτουργίας εξαρτάται από τους συγκεκριμένους φορείς της, τους δικαστές.

Η ανεξάρτητη όμως και αμερόληπτη άσκηση του δικαιοδοτικού έργου δεν εξασφαλίζεται μόνο με την θέσπιση των κατάλληλων εγγυήσεων, αλλά εξαρτάται κυρίως από τον ανθρώπινο παράγοντα, αυτόν που βρίσκεται στην έδρα του Δικαστηρίου, τον δικαστή.

Εξαρτάται δηλαδή από το κατά πόσον αυτός διαθέτει η όχι ηυξημένο αίσθημα ευθύνης κατά την επιτέλεση του δικαστικού του καθήκοντος.

Ο δικαστής πρέπει να σκέπτεται και να ενεργεί ως τρίτο πρόσωπο, να δρα δηλαδή κατά τρόπο αντικειμενικό και ουδέτερο και να είναι απαλλαγμένος από κάθε είδους επηρεασμό, ακόμη και από εκείνον που προέρχεται από την ατομική του ιδιοσυγκρασία.

Οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε όμως και συμπολιτεύονται. Οφείλουν και πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτεροι.

Για να είναι όμως σε θέση ο δικαστής να απομονώσει τους παράγοντες αυτούς επηρεασμού του, πρέπει να διαθέτει ήθος και σθένος δηλαδή την απαιτούμενη ψυχική δύναμη.

Τα χαρακτηριστικά αυτά, τα οποία πρέπει να συγκεντρώνει ο Δικαστής συνθέτουν την εικόνα του προς τα έξω, θεμελιώνουν το κύρος του και δικαιολογούν την ιδιαίτερη θέση στην οποία τον τοποθετεί το κοινό.

Βλέπετε όπως και να το κάνουμε το να είναι κάποιος δικαστής δεν είναι απλή υπόθεση.

Είναι απόφαση ζωής, αφού η ιδιότητα του δικαστή και η αναμενόμενη από αυτόν συμπεριφορά τον ακολουθούν όχι μόνο στην επαγγελματική του ζωή αλλά ακόμη και στην ιδιωτική του ζωή.

Τον ακολουθούν και μετά την υποχρεωτική αποχώρησή του από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας, το ακριβές χρονικό σημείο της οποίας προσδιορίζεται από το ίδιο το Σύνταγμα με απόλυτη σαφήνεια και κατά τρόπο ανεπίδεκτο αμφισβητήσεως.

Οφείλουμε τέλος να προειδοποιήσουμε ότι υπό τις παρούσες αμιγώς μνημονιακές συνθήκες θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο κάθε συνταγματικό πειραματισμό, ο οποίος θα οδηγούσε σε έλλειμμα δικαιοσύνης.

Φρονούμε ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο τραγικό για τους Έλληνες από το να στερηθούν, δια της εισαγωγής αμφιβόλου λειτουργικότητος θεσμών, της αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας, η οποία διασφαλίζεται πλήρως από το ισχύον Σύνταγμα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Χώρας.

Το υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο είναι απολύτως επαρκές για να αντιμετωπισθεί η κρίσις και η αποτελεσματική λειτουργία του εξασφαλίζεται πλήρως από την ανεξάρτητο Δικαιοσύνη, η οποία και το απαιτούμενο σθένος διαθέτει αλλά και την βούληση να πράξει ό,τι απαιτείται, όπως έχει άλλωστε αποδειχθεί με την πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με τις σκέψεις αυτές καλώ όλους τους δικαστές, ανεξαρτήτως κλάδου και βαθμού να συνεχίσουν απερίσπαστοι, αγνοώντας τις επιθέσεις, τις προσβολές και τους πάσης φύσεως επηρεασμούς να επιτελούν ,με νηφαλιότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα το υπηρεσιακό τους καθήκον, εντείνοντας συνεχώς τις προσπάθειές τους για μία ταχύτερη και πιο ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης, έχοντας πάντοτε κατά νούν ότι η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο για τον αδικούμενο πολίτη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ..... Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ........ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...... και η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ,,,,, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΡΑΜΜΑ...!
  ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ - - ΣΚΟΡ - - ,,,14 -11 ΔΕΝ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ,,, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΥ ...... ΓΥΝΑΙΚΩΝ ....!
  ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ 11 ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ή ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ,,,,,, 25 ...!
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ,,,ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΤΥΦΛΗ .
  ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ....... ΚΟΥΦΗ....!
  Ο ΤΣΟΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ........................ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΩ ...!
  Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ....... ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΩ...!
  Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ......... ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ......... ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΚΗ --- --- ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ....!
  ΦΑΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ...... ΟΧΙ ΣΑΝΟ ....!

 2. avatar Anonymous

  Τι δουλειά έχει η δικαιοσύνη σε μια Κουμουνιστική Δικτατορία? Είχε δικαιοσύνη στη χώρα του ο Στάλιν ή ο Μάο? Αυτά τα μικροαστικά περί δικαιοσύνης να τα ξεχάσετε στην Ελλάδα. Νόμος μας θα είναι ο λόγος του υπέρτατου ηγέτη Πινόκιο Τσίπρα!

 3. avatar περαστικά μας

  Ως αρχαιότερος δικαστής της χώρας, έχει και μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια μας.

 4. avatar dick

  Πρώτη φορά αριστερά πρώτη φορά τέτοια κατάντια !

 5. avatar Μπερμπάντης

  Μετά τις δεκάδες φορολογικές υποθέσεις που κατέπεσαν σε τμήματα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανάμεσά τους και περιπτώσεις που αφορούν στις περιβόητες λίστες, όπως εκείνη της Λαγκάρντ, πλέον η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου βάζει τέλος στον έλεγχο φοροδιαφυγής από τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.
  Συγκεκριμένα, στην υπ' αριθμ. 1738/2017 απόφαση αναφέρεται ότι πρέπει να προσδιορίζεται η παραγραφή προκειμένου να σταματήσουν οι παρατάσεις με νομοθετική ρύθμιση καθώς οπως επισημαίνεται, η οικονομική και επιχειρηματική πρωτοβουλία "επιβάλλει προς προστασία του δημοσίου συμφέροντος την ταχύτητα κατά το δυνατόν εκκαθάρισης των υποχρεώσεων των φορολογουμένων".
  Η Ολομέλεια υπογραμμίζει στην επίμαχη απόφασή της ότι οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων αντίκειται στην αρχή της ασφάλειας δικαίου διατάξεις του άρθρου 78 του Συντάγματος (που απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου), γιατί παρατείνουν την προθεσμία παραγραφής φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου αναγομένων σε ημερολογικά έτη προγενέστερα του προηγουμένου της δημοσίευσης των σχετικών νόμων ετών.κρίνει ότι "η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές"

  1. avatar dick

   Ενω πριν το κανει αυτο η δικαιοσύνη που( ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ 20 ΕΤΗ) ο ΣΥΡΙΖΑ 2 χρονια τους ειχε τρελανει στον ελενχο!!!!!!! τη σανο τρως αγορι μου

   1. avatar Έχεις ….

    ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΑΠΕΔΟΥ !!

   2. avatar Μπερμπάντης

    Το σανό το δικό σου οχι πάντως γιατί τόσα χρόνια που το τρώς έχει γίνει κοπριά

 6. avatar κύριε Πρόεδρε του ΣτΕ

  μας θλίβετε
  γιατί πραγματικά πιστεύαμε σε σας
  αλλά μας αδειάσατε, να το πούμε λαϊκά, μας αδειάσατε

 7. avatar Αντωνιου

  Οι δικηγόροι δεν κόβουν ποτε απόδειξη. Και παντα έχουν ενα δικαστή για να δωροδοκήσουν. Αυτό είναι μια γάγγραινα επιτέλους ας μπει η ΕΥΠ σε όλα τα δικαστήρια της χώρας με τον κοριό. Είναι μακράν οι χειρότεροι κλέφτες. Βοήθεια!!!!!!

 8. avatar Αιγαιο

  Να μειωσετε εθελοντικα τους μισθπυς για να απολτησετε καποια ψηγματα αξιοπιστιας

 9. avatar Συμβούλιο εξυπηρέτησης συμφερόντων

  Το ΣΤΕ έχει εκπέσει του υψηλού ρόλου του. Εκδίδει αποφάσεις ταυτόσημες με τις προτάσεις των δικηγόρων των καναλαρχών και των μεγάλων συμφερόντων. Εκτίθενται στην κοινωνία και στους αδέκαστους συναδέλφους τους, που ήδη αντιδρούν.

 10. avatar αχ λουλιτσα

  δεν ελεγχουμε τον ρολο και το εργο της ΕΠιτροπηςΕλεγχου Ιδιωτικης Ασφαλισης, της ειδικου εργου και αποκλειστικης ευθυνης δημοσιας αρχης, που εακανε πλατες στο οργιο της ασπις προνοια - κομερσιαλ βαλιου για πανω απο 5 χρονια, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ
  ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΤΟ 2015 ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ για τον ρολο της ΕΠΕΙΑ, που διχως καμια συνεπεια για διευθυνοντες και υπαλληλους μετονομαστηκε ΔΕΙΑ και δοθηκε στην ευθυνη της παντελως ανελεγκτης και εξωελλαδικης ιδιοκτησιας Τραπεζας της Ελλαδας του Στουρναρα.
  ΙΔΟΥ Ο ΑΝΔΡΑΣ , ΤΟ ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ 60 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΡΙΖΟΡΤ ΤΟΥ ΕΣΜΟΥ.
  ΙΔΟΥ Ο ΑΝΔΡΑΣ !!!!! ΚΑΙ ΤΙ ΤΑΙΡΙΑΣΤΗ ΣΑΛΙΑΡΑ!!!
  ΙΔΟΥ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΕΚΑΚΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ....
  ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΑΛΕΚΟ...
  ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ;;;
  ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;;
  ΡΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΗ;;
  2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΣΠΙΔΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ.
  ΣΕ ΚΑΛΕΣΑΝ;;
  ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ
  ΡΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ..... ;; ΡΕ ΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ;

  1. avatar Μπερμπάντης

   Τέλος στη διόγκωση ενός επιχειρηματικού ομίλου που ανδρώθηκε μέσα από εξαγορές και κατέληξε σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα πολυεταιρικού σχήματος, έβαλε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.
   Η αντίστροφη μέτρηση για τον όμιλο που αψήφησε πολλές φορές τις συστάσεις των αρμόδιων αρχών, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2008, όταν η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης αποφάσισε να δεσμεύσει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων τριών εταιρειών του ομίλου (Ασπίς ΑΕΓΑ και των συνδεδεμένων Ασπίς Πρόνοια Ζημιών και Commercial Value) γιατί υπήρχαν ελλείμματα στα αποθεματικά τους.
   Από τότε μόνο η Commercial Value εκπλήρωσε κάποιες από τις υποχρεώσεις της προχωρώντας σε αύξηση κεφαλαίου 90 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η ΕΠΙΑ να άρει το πάγωμα των περιουσιακών της στοιχείων.
   Από την πλευρά του, ο Παύλος Ψωμιάδης έκανε απτόητος νέες εξαγορές αποκτώντας τις μετοχές προβληματικών επιχειρήσεων όπως των General Union και Proton Ασφαλιστική. Ετσι, πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς ο όμιλος να κάνει τις αναγκαίες αυξήσεις κεφαλαίου για να κλείσει τη μεγάλη τρύπα.
   Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας, στο βιογραφικό του οποίου αναφέρονται και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες από το Harvard Business School, εμφανίζει πλούσια επαγγελματική δράση. Ξεκίνησε στη δεκαετία του 1960 να πουλάει ασφάλειες ως συνεργάτης της Alico και κατάφερε να ελέγχει έναν όμιλο με 45 εταιρείες, 1.450 εργαζόμενους και δραστηριότητες από τις ασφάλειες και τις τράπεζες μέχρι ακίνητα, ξενοδοχεία και υπηρεσίες υγείας.

  2. avatar Μπερμπάντης

   Ο κ. Ψωμιάδης υπερέβη πολλά εμπόδια, καταφέρνοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βγαίνει «αλώβητη». Πολλοί θυμούνται τα «Ομόλογα Ψωμιάδη», τα πρόστιμα του υπουργείου Ανάπτυξης, τις «δαιδαλώδεις» σχέσεις με την Ασπίς Bank και τις μετοχικές συνθέσεις/μεταβολές μεταξύ των εταιρειών του ομίλου Ασπίς. «Ομόλογα Ψωμιάδη» βαπτίστηκαν ιδιωτικά συμφωνητικά με πελάτες της εταιρείας που έδιναν τα χρήματά τους και λάμβαναν τόκο από τον όμιλο της Ασπίς. Μάλιστα είχαν εμφανιστεί και επιταγές του Π. Ψωμιάδη, που δίνονταν ως εγγύηση.

   Το έλλειμμα μεταξύ της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας ήταν μια διαρκής κατάσταση. Στον απολογισμό του 2008 η διοίκηση του ομίλου αναφέρει στους μετόχους της πως θα είναι μία ακόμα καλύτερη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας ο όμιλος θα μεγαλώσει, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 11. avatar j.kyp

  Ασε ρε και συ... 30 χρονια να βγαλετε μια αποφαση. Φωτια εχετε παρει

 12. avatar περιπτερας

  ωραια σαλιαρα φοραει, μεγαλη σαν τους αστακους που τρωει. ολα τα λ..α και οι εθνικοι νταβαδες στο απυροβλητο και οι εργατες στην κινεζοποιηση με τις ευλογιες των σαλιαρηδων

  1. avatar αχ λουλιτσα

   +++++++++++
   ο ορισμος του βλογαω τα γενια μου και του γιαννης κερνα γιαννης πινει ειναι το ταγμα με τις σαλιαρες και τις μαυρες (?)όμπες τις ξεκουμπωτες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει