«Δεν πρόκειται να επιτραπεί καμία συγκάλυψη και καμία ανοχή σε τέτοιου τύπου παραβατικές συμπεριφορές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα σχετικά με την πρωτοβουλία Ευέλπιδων να απαγγείλουν ύμνους της 21ης Απριλίου μέσα στη σχολή Ευελπίδων, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί το περιστατικό ως «ιδιαιτέρως σοβαρό» και πρόσθεσε ότι ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ και πειθαρχική έρευνα από τον εισαγγελέα, ενώ έχουν επιβληθεί και πειθαρχικές ποινές.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «αδιανόητο και αδικαιολόγητο» το γεγονός ότι η διοίκηση της σχολής πληροφορήθηκε με καθυστέρηση το γεγονός, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν πειθαρχικές διαδικασίες και για αυτό, ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός, το οποίο δεν επιτρέπει γενικεύσεις και υπερβολές.

Από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας κάλεσε την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής καθώς και την επιτροπή άμυνας και εξωτερικών, να εμπλακούν στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.