Οι βολές της Κατερίνας Παπακώστα κατά του Άδωνι Γεωργιάδη μέσω Facebook είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή της από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας τις προηγούμενες μέρες στα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί της συγκρότησης της εξεταστικής για την Υγεία για να σπιλωθεί ο ίδιος, ο Μάκης Βορίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος,η βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα έγραψε στο Facebook:

«Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του… επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο… έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…».

Ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το περιστατικό αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας την Κατερίνα Παπακώστα και να την αντικαταστήσει με τον βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα που πρόσφατα πήγε στη ΝΔ από το Ποτάμι.

Η ΝΔ ανακοίνωσε επίσης ότι στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία θα συμμετάσχουν οι εξής βουλευτές του κόμματος: Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος.

Κληθείς σήμερα να σχολιάσει τις αιχμές, που άφησε η Κατερίνα Παπακώστα κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης είπε:

«Ο κ. Γεωργιάδης κάνει εξαιρετικά την αντιπολιτευτική του δουλειά και νομίζω ότι δεν έχει ανάγκη υποδείξεων ο πρόεδρος της ΝΔ για το τι θα κάνει για το κάθε και για το οποιοδήποτε στέλεχος. Η προσωπική μου ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, δεν ξέρω πώς το έχει γράψει και το έχει πει η κ. Παπακώστα».