Την εκτίμηση ότι η έκτη δόση δεν κινδυνεύει, αν και «η εκταμίευσή της έχει καθυστερήσει και το θέμα θα έπρεπε να είχε κλείσει από Σεπτέμβριο», έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στο Βήμα fm, η κυρία Κατσέλη δήλωσε ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις προς τους εταίρους της καθώς συνεχώς ανακτά την αξιοπιστία της.

Στο ερώτημα σχετικά με τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητά η Ευρώπη από τον κ. Σαμαρά και τη χθεσινή του δήλωση πως απάντησε με την επιστολή του, η ανεξάρτητη βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα της πως θα πρυτανεύσει η λογική καθώς οι καταστάσεις επιτάσσουν άμεσες, δραστικές λύσεις και όχι καθυστερήσεις , αισιοδοξεί δηλαδή πως θα βρουν τον τρόπο να ανταποκριθούν από κοινού στο αίτημα.

Η βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δημοψήφισμα το οποίο χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά λανθασμένο χειρισμό ωστόσο διευκρίνισε πως είναι το τελευταίο σε μια σειρά ατυχών κινήσεων, αφού οι εταίροι είχαν ήδη ξεκινήσει αναβολές από το Σεπτέμβριο, όταν η Τρόικα δεν είχε επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της .

Η κ. Κατσέλη τοποθετήθηκε ακόμη και για τα χαράτσια που έχουν γονατίσει κυριολεκτικά τα ελληνικά νοικοκυριά.

Τόνισε λοιπόν πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται το υπέρμετρο βάρος των διαδοχικών επιβαρύνσεων στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι πολίτες όταν γίνονται αποδέκτες μια σειράς εκκαθαριστικών σημειωμάτων για μια σειρά φόρων που τέθηκαν σε εφαρμογή τους προηγούμενες μήνες.

Για το αν πρέπει να ανοίξουν εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ άμεσα είπε: «Κάποια στιγμή θα ανοίξει και είναι θεμιτές όλες οι φιλοδοξίες των υποψηφίων. Είναι κάτι που θα το δούμε και θα το εξετάσουμε στο μέλλον και νομίζω ότι και η κίνηση του κ. Χρυσοχοΐδη είναι απολύτως θεμιτή και σεβαστή.